BKK Başkanı Semih Pala Orhangazi Kent Konseyi'ne Konuk Oldu - Son Dakika
Güncel

BKK Başkanı Semih Pala Orhangazi Kent Konseyi'ne Konuk Oldu

BKK Başkanı Semih Pala Orhangazi Kent Konseyi\'ne Konuk Oldu

Bursa Kent Konseyi ve Orhangazi Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Genel Konsey' toplantısında, BKK Başkanı Semih Pala Orhangazililere kent konseylerinin işleyişini, yapısını ve çalışmalarını anlattı.

04.12.2014 14:13  Güncelleme: 14:18

Orhangazi Kaymakamlığı toplantı salonundaki Genel Konsey toplantısına, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Erol Gülen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. BKK Başkanı Semih Pala'nın konuşmacı olarak katıldığı toplantı, BKK yapısını ve çalışmalarının anlatan video sunumuyla başladı.

"Orhangazi Kent Konseyi'ne BKK katkı verecek"

Bursalıların katkılarıyla Türkiye'nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olduklarını söyleyen BKK Başkanı Semih Pala, ilçelerde de kent konseylerinin kurulmasının olumlu gelişme olduğunu belirtti. Özellikle Orhangazi'nin kent konseyine önem verdiğini ifade eden Pala, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a ve diğer yöneticilere teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi'nin herkese ve her kesime açık olduğunu, Toplumsal Denge Çizgisiyle çalıştığını anlatan Pala, "Bursa Kent Konseyi herkes tarafından kabul gördü. Bu ortamlara sahip çıkmalıyız. Devletin kurumlarından belediyelere, partilerden derneklere kadar birçok kurumun buluştuğu ortam, sadece kent konseyleridir. Bu yapı zorunlu değil, gönüllüdür. Bursa Kent Konseyi olarak bunu sağladık. Orhangazi'nin de bu yolda olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla, 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllümüzle yılda 1500 etkinlik yapıyoruz. Projeler ofisi aracılığıyla birçok derneğe AB proje desteği alması noktasında yardımcı oluyoruz. Orhangazi Kent Konseyi'nin iyi çalışması için BKK her türlü katkı verecek. Orhangazi, yapılan son yatırımlarla ilçeden çok bölge haline geldi. Bu yüzden Orhangazi'de ülkeye yönelik faaliyetler yapılmalı" dedi.
Kent konseylerinin sadece kuru kuruya konuşmaların yapıldığı yerler olmadığına değinen Pala, birçok farklı projenin hayata geçirildiği organizasyon kuruluşu olduğunu aktardı. Kanunların birçok görev verdiği kent konseylerinin, Bursa Kent Konseyi'nin, meclislerin ve çalışma gruplarının yapısını ve faaliyetlerini anlatan Pala, kent konseylerin amir değil, çatı ve koordinasyon kuruluşu olduğunu dile getirdi. Kent konseylerinde fikirlerin oluştuğunu, ilgili kurumlara tavsiye olarak ilettiğini söyleyen Pala, 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da yapılacak olan Uluslararası BursaFotoFest'in geleneksel yürüyüşüne ve diğer çalışmalara tüm Orhangazilileri davet etti.

"Orhangazi Kent Konseyi'ni destekliyoruz"

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, kent konseylerini önemsediklerini her platformda dile getirdiklerini, gerekli desteği verdiklerini ifade etti. Kent konseyinin Orhangazi'ye katkı sağlamasını istediklerini anlatan Çağlayan, "Belediye başkanları genelde kent konseyi ve benzeri oluşumlara mesafeli durabiliyor. İnsan yaptığı işlerin doğru olduğunu biliyorsa eleştirilmekten, tartışılmaktan çekinmez. Bizler Orhangazi'de güzel işler yapmanın peşindeyiz. Önemli olan farklı düşünceleri uyumlu şekilde biraraya getirebilmektir. Aslolan Orhangazi'nin menfaatidir. Alacağımız kararları bu doğrultuda alıyoruz. İnsanımızın da yönetimlere katılması için Orhangazi Kent Konseyi'ni destekliyoruz. Halkımız düşünüp, konuşacak, ortak kanaatlerini yöneticilere bildirecek. Bizler de tavsiyeleri dikkate alacağız. Siyasi partilerden bu görevlere seçilmiş olabiliriz. Ancak Orhangazi'deki 80 bin kişinin ortalama görüşüyle hareket etmek istiyoruz. Bursa Kent Konseyi bizim için bir şans. Orhangazi Kent Konseyi de bu örnekten faydalanacaktır. Orhangazi Belediyesi olarak kent konseyine her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.
Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, kent konseyinin Orhangazi'de aktif hale gelmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Kent konseyinin iyi çalışmalara imza atacağına inandığını kaydeden Yurdaer, ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların konsey içerisinde temsil edildiğini hatırlattı. AB'ye aday olan Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde kent konseylerinin önem taşıdığını ifade eden Yurdaer, vatandaşların yönetim sürecine aktif katılma imkanı bulacağını söyledi. Ortaya çıkan iyi fikirlerin, projelerin yöneticilerin dikkate alacağını vurgulayan Yurdaer, kent konseyinin ilçeye katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Orhangazi Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Burak, kent konseyleriyle ilgili daha iyi ve geniş bilgi sahibi olabilmek adına toplantıyı düzenlediklerini kaydetti. Türkiye'nin en iyi kent konseyinin ve başkanı Semih Pala'nın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyleyen Burak, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın destekleriyle rahat çalışma ortamlarına kavuştuklarını, çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Çalışma gruplarını oluşturmaya başladıklarını anlatan Burak, "Vatandaşımızdan gelecek taleplere göre yeni çalışma grupları oluşturacağız. Amacımız iyi projeler üretip, Orhangazi'nin gelişimine katkıda bulunmaktır. Tüm Orhangazilileri yönetime katkı koymaya, iyi çalışmalara imza atmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer ve Belediye Başkanı Neşet Çağlayan tarafından BKK Başkanı Semih Pala'ya hediye takdim etti.

Toplantının ardından BKK Başkanı Semih Pala, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer'i makamında ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BKK Başkanı Semih Pala Orhangazi Kent Konseyi'ne Konuk Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement