BM'den Suriye'ye Kınama - Son Dakika
Güncel

BM'den Suriye'ye Kınama

BM\'den Suriye\'ye Kınama

BM Genel Kurulu 3. Komitesi Esed rejiminin insan hakları ihlallerini kınayan tasarıyı 125 oyla kabul etti.

19.11.2014 04:34

BM Genel Kurulu'nun İnsan Hakları'ndan Sorumlu 3. Komitesi, Esed rejiminin sivil halka karşı işlediği insan hakları ihlallerini kınayan tasarıyı 13'e karşı 125 oyla kabul etti.

Suudi Arabistan'ın hazırladığı karar tasarısının oylamasında İran, Rusya, Kuzey Kore ve Çin'in de aralarında olduğu 13 ülke ret oyu verirken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 125 ülke olumlu yönde oy kullandı. 47 ülke ise çekimser kaldı.

Yasal bağlayıcılığı olmayan tasarıda, Suriye hükümetinin 2011'de başlayan iç savaşta sivillere karşı silahlı şiddet uyguladığı ve insan haklarını açık bir şekilde ihlal ettiği belirtilerek, bu durum kınandı.

Tasarıda ayrıca terör örgütü IŞİD'in bölgede giderek artan şiddet eylemleri de kınandı.

Uluslararası kamuoyunun bakışını yansıtması açısından önemli görülen karar tasarısı, aralık ayında onay için BM Genel Kurulu'nda değerlendirilecek. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'den Suriye'ye Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement