BM'nin Vatikan Raporu - Son Dakika
Güncel

BM'nin Vatikan Raporu

BM\'nin Vatikan Raporu

Vatikan, raporu inceleyeceğini ancak Katolik öğretilerine müdahaleyi üzüntüyle karşıladığını bildirdi.

05.02.2014 18:55

Vatikan, Birleşmiş Milletler'in Cenevre'deki Çocuk Hakları Komitesi tarafından bugün açıklanan raporu inceleyeceğini ancak "Katolik öğretilerine müdahale öngören bazı noktaları görmekten üzüntü duyduğunu" belirtti.

BM Çocuk Hakları Komitesi'nin bugün açıkladığı raporda, Vatikan çocuk tacizine adı karışmış rahipleri korumakla itham edilmişti.

Bu rahiplerin süratle görevden alınarak yargılanmalarını talep eden ve Vatikan'a bazı eleştiriler getiren rapora konunun muhatabından yanıt geldi.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, BM Çocuk Hakları Komitesi'nin 65. oturumunda, aralarında Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne taraf ülkeler Vatikan, Almanya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Yemen ve Kongo'nun bulunduğu altı ülkeye ilişkin raporun kamuoyuyla paylaşıldığı belirtilerek, komitenin farklı alanlarda sunduğu kararları Vatikan'ın uluslararası hukuka ve uygulamalara uygunluk çerçevesinde inceleyeceği bildirildi.

Açıklamada, BM gözlem raporunun Katolik kilisesinin insanlık onuru ve ibadet özgürlüğü ritüellerine yönelik uygulamalarına müdahaleler öngörmesinin Vatikan nezdinde üzüntü yarattığı da ifade edildi.

Vatikan açıklamasında, Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde desteklenen ilkeler doğrultusunda, Katolik doktrininde belirtilen ahlaki ve dini değerlere göre çocuk haklarının savunulması ve korunmasının üzerinde durulacağı yinelendi. - Vatikan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM'nin Vatikan Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement