Bodrum Golf&Tennis Club'dan Muhteşem Açılış - Son Dakika
Güncel

Bodrum Golf&Tennis Club'dan Muhteşem Açılış

Bodrum Golf&Tennis Club\'dan Muhteşem Açılış

Bodrum Ortakent'te 249 ortaklı Bodrum Golf ve Tenis Kulübü'nün açılışına ünlü simalar akın etti.

05.11.2012 08:10

Ortakent-Yahşi beldesinde 9,5 dönüm arazi üzerine kurulan 9 çukurlu ve 5 toprak tenis kortundan oluşan Bodrum Golf Ve Tenis Kulübü'nün açılışı bu akşam ünlü isimlerin ve Bodrum'un önde gelenlerin katıldığı törenle yapıldı. 5 milyon 800 bin TL.ye mal olan Bodrum Golf ve Tenis Kulübü'nün açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi ve ailesi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Golf Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Rüstemoğlu, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Opet Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurten Öztürk ve kulübün yönetim kurulu başkanı Fikret Öztürk, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve yaklaşık 500 davetli katıldı.

Açılışı yapan Bodrum Golf ve Tenis Klübü Genel Müdürü Caner Tuna, 5 yıl önce 5 delikli antreman sahasından uluslararası boyutta bir tesis haline gelen Bodrum Golf&Tennis Club'ı anlattı ve emeği geçen isimlere tek tek teşekkür etti.

Bodrum Golf ve Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk Bodrum Golf ve Tenis Klübü'nün yapı olarak Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek; "249 ortaklı ilk ve tek golf ve tenis klübü şirketini kurarak Türkiye'de bir ilke imza attık. Amacımız kış aylarında da Bodrum'da turizmin canlanması. Başta Antalya olmak üzere kış aylarında binlerce yerli yabancı zengin turist ülkemizn turizm ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor. Bodrum'da bu yüzden golf tesislerinin sayısı artmalıdır. Bu sayede Bodrum, yaz ve kış turizmin en önemli merkezi olacaktır" dedi. Öztürk 5 toprak kortlu Tenis tesisinin de Bodrum için çok önemli olduğunu söyleyerek; "Bodrum'da tenise büyük ilgi var. Bu yüzden klüp olarak tenise de yatırım yaptık. 5 kortlu tesisimiz ve golf tesisimiz Bodrum turizmine önemli katkılar sağlayacak" dedi.

"BAŞBAKAN GOLF OYNASA BAKIŞ AÇISI FARKLI OLUR"

Bodrum Golf&Tennis Club'ın onursal ortaklarından olan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ise dünyada başkentinde golf tesisi olmayan nadir başkentlerden birinin Ankara olduğunu belirterek; "1940'lı yıllarda İstanbul'un ardından kurulan Ankara ve İzmir Golf kulüpleri maalesef yok. Dünyada golf kulübü olmayan bir başkent olan Ankara'nın bu eksiğini sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat ilettim, kendisi notlar aldı ancak bugüne kadar bir gelişme olmadı. Sayın başbakan golf oynasa bu spora bakışı daha farklı olurdu ancak oynamadığı için anlaması çok zor. Bu bir eleştiri değil, tespit. Zira bu durum herkes için geçerli. Umarım Türkiye golf gerçeğinin farkına varır ve ülke turizmine önemli katkılar sağlanır. Böyle bir tesisi Bodrum'a kazandıranlara minnetarım" dedi.

5 YIL ÖNCE BİZE ZÜPPE DEDİLER

Ailesiyle birlikte Bodrum Gol&Tennis Club'ın arsa sahibi olan ve Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı sırasında tesise büyük katkı sağlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yaptığı açıklamada "5 yıl önce tesisin temeli atıldıktan sonra bize golf yüzünden züppe dediler. Çevreciler eylem yaptılar. Bodrum'un golf yatırımlarıyla ilgili tepkiler devam ediyor. Ancak Bodrum turizminin 12 aya yayılması için Bodrum Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

SPOR TESİSLERİ FAZLALAŞMALI

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise 5 ay turizmyapan Bodrum'un turizminin 12 aya yayılması gerektiğini belirterek; Bodrum'da golf sahaları fazlalaşırsa kışın kapalı olan oteller 12 ay çalışır, ekonomiye ciddi katkı sağlanır. Sayın Fikret Öztürk'ten kendisine ait Mumcular beldesindeki 1400 dönümlük arazisine Türkiye'nin en kaliteli ve büyük golf sahası yapmasını bekliyoruz. Yeter ki turizm sezonu yılın tüm aylarına yayılsın" dedi.

BODRUM GOLF İÇİN ÇOK İDEAL

Muğla Valisi Fatih Şahin ise golf turizminin yaz kış önemli turizm girdisi sağlayan bir ekonomi olduğunu söyleyerek; "Muğla özellikle Bodrum golf turizmi için çok ideal. Yatırımcıların önünü açmamız gerekiyor. 12 aya yayılacak turizmle ilimiz turizmde büyük atılım yapacaktır" dedi.

Tören sonunda Bodrum Golf&Tennis Club Genel Müdürü Caner Tuna tesisinin yapımında emeği geçenlere plaket organizasyonu yaptı. Plaketleri yönetim kurulu üyeleri, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi.

TÖREN ÖNCESİ GOLF OYNADILAR

Öte yandan akşam düzenlenen tören öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Eski spor bakanı Fikret Ünlü, Bodrum Golf&Tennis Club Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk golf oynayarak stres attı. Ünlü isimler 2 saati aşkın golf oynarken, tüm hünerlerini sergilediler. TFF Başkanı Yıldırım Demirören daha sonra 5 toprak kortlu tenis tesisini ziyaret etti ve tenis hocaları ve oyuncularıyla sohbet etti.

Bodrum Golf&Tennis Club'da açılış turnuvası ise 4 Kasım Pazar günü sabah 08.00'de başlayacak ve akşam 17.00'de ki kupa töreni ile son bulacak

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bodrum Golf&Tennis Club'dan Muhteşem Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement