Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen protestolarla ilgili paylaşım yapılan bir Twitter hesabını yönettiği iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Beyza Buldağ serbest bırakıldı.

12.02.2021 22:06  Güncelleme: 10:13

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanması üzerine başlatılan protestolar hakkında bilgi paylaşan bir Twitter hesabını yönettiği ve Whatsapp grubu kurduğu iddiasıyla tutuklanan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ ) öğrencisi Beyza Buldağ tahliye edildi.

"HOŞ GELDİN BEYZACIM"

Buldağ'ın avukatlarından Yelda Koçak Twitter üzerinden Buldağ'ın serbest kaldığını duyurarak, "Evet, evet doğru. Hoş geldin Beyzacım" dedi.

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

MUHAMMED ÜNAL DA SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Muhammed Ünal da serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara destek veren Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Muhammed Ünal, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek (T.C.K. 214 Md. Kapsamında) tutuklanmıştı.

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

NE OLMUŞTU?

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen eylemlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Twitter sosyal paylaşım sitesinde yapılan provakatif paylaşımlarla ilgili' çalışmalarda 'Boğaziçi Dayanışması, @boundayanisma' rumuzlu hesap kullanıcısı olduğu tespit edilen (B.B.) isimli şahıs İzmir ilinde yakalanarak gözaltına alınmış, sevk edildikleri adli makamlarca (T.C.K. 214 Md. Kapsamında) tutuklanmışlardır" ifadelerine yer verilmişti.

Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi

Son Dakika Güncel Boğaziçi protestolarında tutuklanan Beyza Buldağ tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • hulk: ülkeyi bölmek icin okumak yazık cok yazık okumak cehaeti alır eşşeklik baki kalır demişler yakıp yıkmayla bişeylerin değişeceğini sanacak kadar akılsız bunları bin yıl okut bişe olamazlar 73 52 Yanıtla
    Ali: Çok haklısın 2 0
  • Ayberk: Bu enerjinizi ülkeyi bölmeye değil de kalkındırmaya çalışsaydınız keşke...Yazık...çok yazık..Demokrasiye inanıyorum diyorsun ama işine zıt gidince yaşasın anarşi diyorsun...Bu tepkileri Ahmet Necdet Sezer'e neden göstermediniz? Yaptığı atamaların hangisi hakkaniyete ve demokrasiye uygundu? 10 5 Yanıtla
  • Gülmek yakışıyor sana: Sen hep gülümse güzel jin 1 9 Yanıtla
  • R.K.: Boğaziçinde olaylara bölücüler yaftasını hemen yapıştırmaya çekinmeyen arkadaşa yazıyorum: Neredeyse bütün öğrencileri ve akademisyenlerinin itirazını Türkiye'ye ve dünyaya duyurmaya çalışan kişilerin hepsine bunlar bölücü deyip yaftalamaya utanmıyor musunuz? Bu insanların itiraz ettiği şey gelişmiş ve demokrasi ile yönetilen ülkelerde var olan akademik özerklik ve bilime siyasetin bulaştırılmaması. Hiç burada istenen nedir diye düşünme zahmetine girdiniz mi? Yoksa düşünme zahmetine girmeyi gerektirmeyen sürü psikolojisi ile mi davranıyorsunuz sorusunu kendinize bir kez olsun sormanızı öneririm. 2 5 Yanıtla
  • Muhammet Alim: Her şey kurallar çerçevesinde olmalı Ahmet Necdet Sezer döneminde seçim oluyordu maalesef.degil.3.gelen yani rektör adayı Bir oy alıyor birinci bin alıyor rektör olamıyor yani şu ki protestolarin amacı başka biz gayet net biliyoruz Beyza maşa olma bir günde ateşi tut derlerse şaşma o Zaman anlarsın ama iş işten geçmiş olur okulunu bitir millete hizmet et teröre kurban olms 0 0 Yanıtla
  • J: Bunlar tererüsttür 0 0 Yanıtla

Advertisement