Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye çağrıda bulundu - Son Dakika
Güncel

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye çağrıda bulundu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP\'ye çağrıda bulundu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP yönetimine kurultay tarihini açıklamalarını ve kendisine seçilme hakkını vererek aday olabileceğini söyledi. Özcan, CHP Genel Merkezi'nde görüşme talebinde bulundu ve yürüyüşünün sebebini Atatürk'e açıklayacağını belirtti. Yüksek Disiplin Kurulu'nun tedbir istemine itirazını reddeden Özcan, hala ne ile suçlandığını bilmediğini ve kurultay tarihini açıklamalarını istedi.

11.07.2023 13:06  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP yönetimine "Kurultay tarihini bir an önce açıklayın. Benim tedbirimi kaldırmak suretiyle seçilme hakkımı bana verin. Kurultayda yeterli imzayı toplayıp karşınıza aday olarak çıkmaya hazırım." çağrısı yaptı.

Kesin ihraç talebiyle CHP Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilen Özcan, Bolu'dan başlattığı "Adalet ve Değişim" yürüyüşünün 9. gününde Etimesgut ilçesine ulaştı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özcan, yarın 17.00'de CHP Genel Merkezi'nde olacaklarını, parti yetkililerinden, partinin avlusunu açmalarını istediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşme çağrısını ilettiğini hatırlatan Özcan, "O açıklamadan sonra eğer Sayın Genel Başkan 28 yıllık bir parti emekçisine randevu verirse odasına çıkacağım. Niye değişim için yürüdüğümü, niye istifa etmesinin şart olduğunu kendisine bugüne kadar kimsenin anlatmadığı açıklıkla, netlikle, gözlerinin içine bakarak anlatmak istiyorum. Sayın Genel Başkan'dan da randevu talebime cevap bekliyorum." dedi.

Özcan, yarın saat 12.00'de Anıtkabir'i ziyaret edeceğini belirterek, "Genel Merkez'e gitmeden önce bir grup arkadaşımla Ata'mızın huzuruna çıkacağız. Bu yürüyüşün sebebini aziz Ata'mıza açıklayıcı bir metni de kaleme alarak özetlemiş olacağım." ifadelerini kullandı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulunun dün tedbir istemine itirazını oy çokluğuyla reddettiğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:

"Her türlü baskıya rağmen, adil davranan YDK üyelerine çok teşekkür ediyorum ama öyle görünüyor ki 20'sinde Sayın Kılıçdaroğlu beni partiden attırmaya kararlı. Ben tabii ki savunmamı hazırlayacağım. Şu anda Sayın Kılıçdaroğlu ve MYK'sının Yüksek Disiplin Kuruluna ne kadar büyük baskı yaptığının farkındayım. Yüksek Disiplin Kurulundaki arkadaşlarıma da şu çağrıda bulunuyorum, lütfen kamuoyunu dinlesinler. Hukuki bir karar versinler. Ben 20 Temmuz'da gideceğim ama hala ne ile suçlandığımı bilmiyorum. Benim tedbirim hala niye devam ediyor, niye devamına dair karar verdiler, ben bunu bilmiyorum.

Kurultay tarihini bir an önce açıklayın, benim tedbirimi kaldırmak suretiyle seçilme hakkımı bana verin. Eğer sizi yenecek birisi çıkmazsa kurultayda Tanju Özcan olarak yeterli imzayı toplayıp karşınıza aday olarak çıkmaya hazırım."

Bir basın mensubunun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "Her vatandaş gibi gelir, kendisinin de derdi partimizde dinlenir, çayını kahvesini içer." sözlerini hatırlatması üzerine Özcan, "Partiye alıp almamak onların keyfine kalmış değil. Biz Faik Bey'in veya Sayın Kılıçdaroğlu'nun evine gitmiyoruz. Evine gitsek almayabilir. O onun doğal hakkı. Ama parti hepimizin partisi. Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi. Halkın partisi. Dolayısıyla halka ve partililere kapıyı kapatmak düşüncesi bile zaten tüyleri ürpertiyor. Biz bunun duyumlarını önceden aldık, aksiyon aldığımız için asilzade Faik Öztrak böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP'ye çağrıda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement