Bosna'dan Başkan Dündar'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Bosna'dan Başkan Dündar'a Teşekkür Ziyareti

Bosna\'dan Başkan Dündar\'a Teşekkür Ziyareti

Bosna Hersek'in Olovo Belediye Başkanı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

20.11.2014 11:40  Güncelleme: 11:44

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bosna'da yaşanan sel felaketinde yaraların sarılması adına vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Dündar'a teşekkür eden Cemal Memadiç, Osmangazi ve Olovo Belediyeleri arasında ikili ilişkileri güçlendirmek istediklerini söyledi.

Makamında ağırladığı misafirlerinin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak Balkan ülkeleri ile sıkı ilişkiler içerisindeyiz. Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova'da birçok kardeş belediyemiz var. Bosna Hersek'te de Stari Grad ve Doboy belediyeleri bizim kardeş belediyelerimiz. Stari Grad Belediyesi ile uzun süredir karşılıklı ilişkiler içerisindeyiz. Doboy Belediyesi ile de yeni kardeş belediye olduk. Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde de yaraların sarılması adına çeşitli çalışmalar yürüttük. İhtiyaçlara cevap vermeye çalıştık" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna Hersek arasında ikili ilişkilerin ileri düzeyde olduğunu kaydeden Başkan Dündar, "Biz de yerel yöneticiler olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha iyi seviyelere gelmesi adına bir çok proje geliştiriyoruz ve bu konuda itici bir güç oluyoruz. Bugün bu ziyaretinizle başlayan ilişkilerimizi devam ettirmeyi isteriz. Biz de Bosna Hersek'e gelerek sizleri ziyaret etmek ve karşılıklı ilişkileri daha da güçlendirmek isteriz" diye konuştu.

Olovo Belediye Başkanı Cemal Memadiç de geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılmasında Osmangazi Belediyesi'nin en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirterek, "Osmangazi Belediyesi, yardımlarını bizlerden esirgemeyerek birçok yardım TIR'ını bölgeye gönderdi. Yapılan yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bölge halkı ve kendim adına sizlere çok teşekkür ederim" dedi.

Bursa ve Olovo arasında ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini de ifade eden Cemal Memadiç, "Bosna Hersek Tekstil ve Deri Üreticileri Derneği heyetinin başkanı olarak Bursa'da, iş adamlarıyla çok önemli ve başarılı görüşmeler gerçekleştirdik. Bursa'nın tekstil potansiyelinden etkilendik. Yapmış olduğumuz ziyarette gördük ki tekstil sektörü iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin çok daha ileri seviyeleri taşınması adına oldukça uygun. Bu konu üzerine yoğunlaşarak iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirmek istiyoruz. Bursalı iş adamlarıyla ortaklık kurmaya hazırız. Sizleri de Olova'ya davet ediyorum. Heyetinizle birlikte lütfen ziyaretimize gelin. İkili ilişkilerimizi geliştirelim" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Olovo Belediye Başkanı Cemal Memadiç, Başkan Dündar'a, Bosna Hersek'e ait simge mekanların bakır üzerine işlendiği bir tablo hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosna'dan Başkan Dündar'a Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement