Boşnak Vatandaşlar Karamürsel'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Boşnak Vatandaşlar Karamürsel'de Buluştu

Boşnak Vatandaşlar Karamürsel\'de Buluştu

Karamürsel'de yaşayan Bosna- Hersek kökenli vatandaşların her yıl düzenlediği 'Teferiç Pita Şenliği'nin 13'üncüsü dün gerçekleştirildi.

19.08.2013 12:11  Güncelleme: 16:19

Bazı milletvekillerinin de katıldığı şenlikte konuklara boşnak böreği ikram edilirken, katılanlar gönüllerince eğlendi.

Karamürsel İlçesi'nde Başdeğirmen Piknik Alanı'nda düzenlenen Tereferiç Pita Şenlikleri'ne Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker ve Lütfü Türkkan, Karamürsel İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, Türkiye Bosna Hersek Kütür Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sedat Çınar, Sakarya, Adana, Adapazarı, Eskişehir, İnegöl, İzmir, Sefaköy ve Bursa Bosna Hersek Türkleri Dernek Başkanları da katıldı.

Yapılan konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verilirken, daha sonra tepsilerle 'Pita' olarak adlandırılan Boşnak börekleri pişirilerek konuklara dağıtıldı. Şenliğe katılanlar piknik yapıp güzel bir gün geçirme imkanı bulurken, canlı müzik eşliğinde eğlenen gençler Boşnak halayı çekerek gönüllerince eğlendi.

Şenlik yapılan hediye çekilişlerinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boşnak Vatandaşlar Karamürsel'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement