Bozcaada'da İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bozcaada'da İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi

Bozcaada\'da İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi
28.07.2023 19:22

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde deniz tabanında bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu değerlendirilen İngilizlere ait mayın, kontrollü bir şekilde imha edildi. Mayının bulunduğu bölgedeki vatandaşlar güvenli bir şekilde uzaklaştırıldı. İmha işlemi sırasında bölgede yetkililer de hazır bulundu.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde karadan yaklaşık 40 metre açıkta bulunan ve 2. Dünya Savaşı'ndan kalma olduğu değerlendirilen İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi.

Bozcaada ilçesi Çayır Plajı mevkiinde karadan yaklaşık 40 metre açıkta deniz tabanında bir cisim olduğu ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Degak-5 komutanlığı ekipleri harekete geçti. Bölgede yapışan keşif ve dalış sonrasında cismin 240 santimetre çapındaki patlamamış İngilizlere ait 2'nci Dünya Savaşı'ndan kalma mayın olduğu değerlendirildi. Mayının olduğu bölgedeki vatandaşlar denizden ve karadan uzaklaştırıldı.

Bölgede alınan emniyet tedbirlerinin ardından mayın Sualtı Arama Timi tarafından kontrollü olarak imha edildi. Mayının imha edilmesinin ardından, güvenlik güçlerinin dağılması ile bazı vatandaşlar denize atlayarak mayın nedeniyle kıyıya vuran balıkları topladı.

Mayının imha edilmesi sırasında Bozcaada Kaymakam Vekili Muhammet Mustafa Kara, İlçe Jandarma Komutanı Ayhan Karadağ, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Hüseyin Kepekli, İlçe Emniyet Amiri Bahaddin Pesen de bölgede hazır bulundu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozcaada'da İngilizlere ait mayın kontrollü olarak imha edildi - Son Dakika


Advertisement