Brüksel'de Terör Örgütü PKK'nın Kurduğu Çadır Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Brüksel'de Terör Örgütü PKK'nın Kurduğu Çadır Kaldırıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Brüksel'de terör örgütü PKK'nın kurduğu çadırdan detaylar Jean Rey Meydanı'nda kurduğu çadırın sökülüşü Terör örgütü PKK yandaşları Çadır söküldükten sonra boş meydan Belçika'da terör örgütü PKK'nın AB Konseyi binasının hemen arkasında kurduğu çadır kaldırıldı.

31.03.2016 19:34

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Brüksel'de terör örgütü PKK'nın kurduğu çadırdan detaylar

Jean Rey Meydanı'nda kurduğu çadırın sökülüşü

Terör örgütü PKK yandaşları

Çadır söküldükten sonra boş meydan Belçika'da terör örgütü PKK'nın AB Konseyi binasının hemen arkasında kurduğu çadır kaldırıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör örgütü PKK'nın, AB Konseyi binasının hemen arkasında bulunan Jean Rey Meydanı'nda kurduğu çadırın izin süresinin sona ermesi ile çadır kaldırıldı.

Ankara'daki terör saldırısından sadece iki gün sonra Belçikalı makamların izniyle kuran terör örgütü PKK'nın çadırı, Türkiye'nin sert tepkisine neden olmuştu.

Brüksel'deki terör saldırıların ardından kaldırılan PKK'nın çadırı geçtiğimiz günlerde yeniden açılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı Türkiye-AB Zirvesi sırasında boşaltılan çadırın üstünde terör örgütüne ait pankart ve bez parçaları daha sonra yeniden asılmıştı.

Çadırda, kırmızı bültenle aranan PKK'nın Belçika'daki liderlerinden Remzi Kartal çadırda basın toplantısı düzenlemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çadırla ilgili olarak, "Bunlar dürüst değil, samimi değil. Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" demişti.

Başbakan Davutoğlu da tepkisini Türkiye-AB Zirvesi sonunda düzenlediği basın toplantısında güçlü şekilde dile getirmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Belçikalı mevkidaşı Didier Reynders'i arayarak, çadırın derhal kaldırılması gerektiğini vurgulamıştı. Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Marc Trentesau da Dışişleri Bakanlığına çağrılmış ve büyükelçiye Türkiye'nin protestosu iletilmişti.

Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Belçika'nın Ankara Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakarak, terör örgütüne verilen izni kınamıştı.

Brüksel\'de Terör Örgütü PKK\'nın Kurduğu Çadır Kaldırıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brüksel'de Terör Örgütü PKK'nın Kurduğu Çadır Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement