Btc'den Adana ve Osmaniye'ye 3 Milyon Dolarlık Kalkınma Desteği - Son Dakika
Güncel

Btc'den Adana ve Osmaniye'ye 3 Milyon Dolarlık Kalkınma Desteği

Btc\'den Adana ve Osmaniye\'ye 3 Milyon Dolarlık Kalkınma Desteği

Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC)Şirketi uygulayıcılığında Par Danışmanlık A.Ş tarafından 5 yıldan beri yürütülmekte olan 'Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi' kapanış programı yapıldı.

25.06.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakü-Tiflis- Ceyhan (BTC)Şirketi uygulayıcılığında Par Danışmanlık A.Ş tarafından 5 yıldan beri yürütülmekte olan 'Adana ve Osmaniye Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Projesi' kapanış programı yapıldı.

Ceyhan öğretmen evinde düzenlenen toplantıda projenin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Projedeki amacın topraktan bilinçli yararlanma, modern hayvan yetiştiriciliği, balıkçı toplulukların geçim kaynaklarını geliştirmek ve bölgedeki kadın girişimciliği deneyimini arttırmak olduğu belirtildi.

Proje hakkında bilgiler verem Par Danışmanlık Proje Koordinatörü Tezcan Eralp Abay, bugüne kadar BTC tarafından bu proje için aktarılan fonun 3 milyon Amerikan doları olduğunu belirterek, "Proje faaliyetlerinden güzergahta bulunan 30 köy ve çevre ilçelerde 20 bin kişi faydalanmıştır. Üretici-köyle katkısı ve diğer kalkınma kuruluşların tarafından sağlanan eş fon tutarı ile birlikte bu bölgede yapılan kalkınma projeleri yaklaşık 5 milyon Amerikan dolarına ulaşmıştır" dedi.

Toplantıda konuşan BP Türkiye Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Direktörü Hakan Türker, BTC'nin iyi komşuluk ve sürdürülebilir iş ortamı yaratma ana ilkesine dayalı olarak kurumsal sosyal sorumluluk yaklaşımları çerçevesinde proje desteklerini önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini söyledi. Türker, "BTC boru hattı ülkemizde bin 76 km yol alarak insanı, doğası ve kültürü ile çok etkileyici bir coğrafyadan geçerek Akdeniz'de Ceyhan Terminali'ne ve buradan da dünya pazarlarına ulaşıyor. Boru hattının doğal çevresinin korunup geliştirilmesi ve yakın yerleşimlerde yaşayan toplulukların kalkınmasına katkı sağlaması şirketimizin ana faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Bu nedenle BTC olarak 2003-2012 yılları arası Türkiye'deki ek yatırım programlarına 37,5 milyon Amerikan doları kaynak ayırdık" dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkı koyan kamu kurumu temsilcilerine, derneklere ve proje iştirakçisi üreticilere plaket verildi.

Toplantıya Adana Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Yumurtalık Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık Belediye Başkan vekili Mustafa Duran, Par Danışmanlık İcra Kurulu Başkanı Bülent Özgün, Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan ve projede yer alan çok sayıda üretici katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Btc'den Adana ve Osmaniye'ye 3 Milyon Dolarlık Kalkınma Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement