Bulanık'ta Ot Çatışmasının 7 Kurbanı Toprağa Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Bulanık'ta Ot Çatışmasının 7 Kurbanı Toprağa Veriliyor

Bulanık\'ta Ot Çatışmasının 7 Kurbanı Toprağa Veriliyor

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Eskiyol Köyü'nde ot biçme konusunda çıkan silahlı kavgada ölen 7 kişinin cenazeleri toprağa verilmeye başlandı.

18.07.2013 12:38

Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Eskiyol Köyü'nde ot biçme konusunda çıkan silahlı kavgada ölen 7 kişinin cenazeleri toprağa verilmeye başlandı.

Bulanık'a 36 kilometre uzaklıktaki Eskiyol Köyü'ne bağlı Aşağı Bayramlı ve Yukarı Bayramlı mezralarında oturan 'Dost' ile 'Kundo' ailelerinin fertleri arasında dün saat 08.30 sıralarında ot biçme anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı. 5 haneli Aşağı Bayramlı Mezrası'nda yaşayan 'Dost' ailesi fertleri ot biçerken bu durumdan 12 haneli Yukarı Bayramlı Mezrası'nda bulunan 'Kundo' ailesi fertleri rahatsız oldu. Aralarında 60 yıldan bu yana mera ve ot paylaşımı konularında anlaşmazlık bulunan 'Kundo' ailesi fertleri ot biçen 'Dost' ailesi fertlerine Kalaşnikof ve av tüfekleriyle ateş açtı.

'Dost' ailesi fertlerinin de karşılık verdiği çatışmada Nusrettin Dost (65), Bahattin Dost (63), İbrahim Dost (20), Yusuf Dost (16), Ömür Dost (13) ile Gıyasettin Kundo (60) ve Fehim Kundo (33) öldü, 9 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olanlar Diyarbakır'daki Dicle ve Elazığ'daki Fırat üniversiteleri hastaneleri ile Bitlis ve Muş'taki Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAYMAKAM: OLAYA KARIŞANLARIN ÇOĞU YARALI

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, ölenlere Ağrı ve Malatya'da otopsi yapıldığını olayla ilgili henüz gözaltı olmadığını söyledi. Kaymakam Ferit Görükmez olay yerinden kovanların toplandığını, barut numunelerinin alındığını yaralıların iyileşmesinin ardından gerekli işlemlerin yapılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Kundo ailesinden ölen 2 kişi, bu sabah toprağa verildi. Cenazeye katılanlara bakılıyor. Zaten olaya karışanların çoğu yaralı. Onlara iyileştikten sonra işlem yapılır. Aileler arasındaki arazi konusu inatlaşmaya dönmüş. İnşallah kalanlar bu durumu devam ettirmez. Aileler kendilerine karşılıklı güvende hissetmezlerse terk edip gidebilir. Ümidimiz bir daha böyle şeylerin yaşanmamasın." - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bulanık'ta Ot Çatışmasının 7 Kurbanı Toprağa Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement