Bulgaristan Cumhurbaşkanına Mali Denetim - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Cumhurbaşkanına Mali Denetim

Bulgaristan Cumhurbaşkanına Mali Denetim

Cumhurbaşkanı Plevneliev'in talebi üzerine Milli Gelirler Ajansı, Plevneliev’in tüm gelir ve maddi varlığını denetliyor.

19.01.2014 12:14

Bulgaristan Ulusal Gelirler Ajansının (NAP), Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in sahip olduğu tüm gelir ve mal varlığının ayrıntılı olarak denetimini yaptığı açıklandı.

Ülkenin en varlıklı vatandaşlarından biri olarak gösterilen Cumhurbaşkanı Plevleniev'in, siyasi çevrelerde ailesinin mal varlığı ile ilgili yapılan spekülasyonlara son vermek üzere, NAP'tan mali denetimi kendisinin şahen talep ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin açıklamasında Plevneliev'in, aile üyeleri ve ailesine bağlı üçüncü şahısların maddi durumunun dolaylı veya dolaysız olarak aylardır araştırıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ana kadar gerçekleştirilen araştırmaların hem süreç olarak hem de verdikleri sonuçların eksik olması gerekçesiyle Rosen Plevneliev, kendisine kapsamlı genel bir denetimin yapılmasını talep ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Her bir Bulgaristan vatandaşı sahip olduğu mal, elde ettiği gelir, ödediği vergi konusunda araştırılabilir, Cumhurbaşkanı makamı da bu konuda istisna teşkil etmez" ifadesine de yer verildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, NAP'ın denetimlerinin yaşam standardı ile resmi gelirleri arasında çelişki olan"riskli" vergi mükellefi gruplarına da odaklanması çağırsında bulundu.

Plevneliev, ülkede üst düzey devlet bürokratların yıllık gelir ve mülk beyanlarının açık olarak yayınlanmasının şart olduğunu, kendisinin de bu görevini yerine getirdiğini anımsattı.

Bulgar Cumhurbaşkanı Plevneliev'in 2012'ye ait yayınlanan son mal beyanına göre eşi Yuliana Plevnelieva ile Bulgaristan ve Yunanistan'da, 2007-2009 döneminde satın alınmış 1,7 milyon avro değerinde 5 evi bulunuyor. Sahip olduğu Audi Q7 markalı aile aracının yanı sıra Plevneliev'in çeşitli banka hesaplarında 840 bin avro ve 100 bin levası (50 bin avro) bulununuyor. Bu nakitin, 712 bin avrosunun yurt dışındaki çeşitli bankalara yatırıldığı bildiriliyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Cumhurbaşkanına Mali Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement