Burdur-Beton Santraline Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Burdur-Beton Santraline Tepki Yürüyüşü

Beton santraline tepki yürüyüşüBurdur Gökçebağ köyünde bulunan oturdukları sitenin yanındaki araziye beton santrali yapılmasına tepki gösteren vatandaş protesto yürüyüşü yaptı.

26.03.2018 10:22

Beton santraline tepki yürüyüşü

Burdur Gökçebağ köyünde bulunan oturdukları sitenin yanındaki araziye beton santrali yapılmasına tepki gösteren vatandaş protesto yürüyüşü yaptı.

Burdur- Isparta karayolu üzerindeki Gökçebağ köyünde 118 konutun yer aldığı Başakevler Sitesi'ne bitişik arsaya özel bir firmanın beton santrali yapmak istemesi tepkiye neden oldu. Sitede oturanlar beton santraline tepki için çeşitli mesajlar içeren dövizler taşıyıp protesto yürüyüşü yaptı. Başakevler Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Kemal Korkmaz, Sitemizde 118 konut bulunmakta. Bu evlerde ikamet edenler nisan ve ekim ayları arasında burada yaşamakta, hobi bahçelerinde sebze ve meyve ağaçları ile oyalanarak emeklilik günlerinde hoşça vakit geçirmekte ve yılın diğer aylarında Burdur şehir merkezindeki evlerinde soğuk kış günlerini geçirmektedir. Başakevler sahası ile aynı pafta üzerinde bulunan bitişik arsa Isparta'da faaliyet gösteren bir hazır beton firması tarafından Milli Emlak Müdürlüğü'nden satın alınmış ve hazır beton tesisi kurmak için Burdur Valiliği'ne yaptıkları müracaat 19 Ekim 2017 tarihinde Burdur Valiliği Çevre Komisyonu tarafından çevre kirliliği oluşturacağı gerekçesiyle reddedilmiştir dedi. Daha sonra bu firmaya hazır beton tesisi kurulması için izin verildiğini kaydeden Korkmaz, Hırs vicdanın önüne geçmiştir. Burdur'un cennet köşelerinden biri olan, 118 ailenin doğa ile iç içe, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için 1978 yılından bu yana tüm alt yapı ve yollarını üyelerin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği örnek bir yaşam alanının tam da yan parseline, sanki Burdur'da başka yer kalmamış gibi hazır beton tesisinin inşaatına izin verilmesine, bunun da ötesinde Burdur Valiliği'nin izin vermemiş olmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili biriminin hiçbir yer görme ve danışma ihtiyacı duymadan rica, hatır, minnet yoluyla böyle bir kararı vermiş olmasına çok şaşırdık. Organize Sanayi Bölgelerinde bile çevre kirliliği oluşturacağı düşünülerek yasa ile kurulumuna izin verilmeyen hazır beton tesisinin içerisinde okul, çocuk parkları, sağlık ocağı, cami gibi sosyal tesislerle birlikte 294 parsele konut yapım izni verilen bir alanın yanı başına hazır beton tesisi kurulması kabul edilemez, akıl ve mantık dışıdır diye konuştu. Site sakinlerinden mimar Barış Korkmaz, beton santralinin yerleşim alanının yanına yapılmasının teknik ve çevre açısından zararlı olduğunu söyledi. Korkmaz, şöyle dedi Bu yaşam alanının yanına beton santralinin yapılması ciddi bir çevre kirliliğine sebep olacak. Beton santralleri işleyiş itibariyle çevreye toz ve gürültü açısından zarar veren sanayi yapıları. Buraya beton santrali yapılmasına izin verilmesi mantık dışı. Bu santral yapılırsa bizim çocuklarımız burada toz soluyacak. Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında site sakinleri ellerinde, 'Başakevleri seviyoruz, beton santrali istemiyoruz', 'Hırs vicdanın önüne geçmiş', 'Beton santrali Başakevleri öldürür' yazılı dövizlerle beton santralinin yapılacağı araziye kadar yürüdü.

Burdur-Beton Santraline Tepki Yürüyüşü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur-Beton Santraline Tepki Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement