Burdur'da Memurlar Bordro Yaktı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Memurlar Bordro Yaktı

Burdur\'da Memurlar Bordro Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Burdur Şubesine üye memurlar yüzde 3'lük maaş zammını protesto etmek için bordro yaktı.

15.01.2015 16:06  Güncelleme: 16:21

Burdur'da memurlar bordro yaktı

TÜRKİYE Kamu- Sen Burdur Şubesi'ne üye memurlar yüzde 3'lük maaş zammını protesto etmek için bordro yaktı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Türkiye Kamu- Sen üyeleri, hükümetin memur ve emekliye 2015 yılı için verdiği yüzde 6 oranındaki zammı protesto etti. İl Temsilcisi Orhan Akın, 2013 yılı Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin memurlar ve emekliler için 'Sevr Anlaşması' olduğunu söyledi. Memurların haklarının masa başında gasp edildiğini iddia eden Akın, "Memurların sorunları yok sayılmış, 2 milyon 600 bin memur, 1 milyon 600 bin emekli adeta pazarlanmıştır. Toplu sözleşme masası memurlar adına pazarlık yapılan yerdir. Kapalı kapılar ardında, herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muammadır" dedi.

Geçen yıl 4 kişilik bir ailenin temel harcamalarının 403 lira arttığını belirten Akın, "Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 lira dikkate alındığında, bir memur ailesi geçtiğimiz yılı 280 lira zararla kapattı. Yaşanan bu erime ortalama olarak maaşlarda yüzde 12.56'ya denk geliyor. Gerçekler ortadayken hem 'Memnun- Sen' hem de iktidarın pişkin açıklamaları akıllara zarar veriyor. Bu durumda dahi 'Memurlarımızı enflasyona ezdirmedik' diyebiliyorlar. Memurları enflasyonun altında ezdiniz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından memurlar, yanlarında getirdikleri bordroları yaktı. Yakılan bordrolar demir çöp kovasına atıldı. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Memurlar Bordro Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement