Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Desteklerini Hesaplara Yatırdı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Desteklerini Hesaplara Yatırdı

24.12.2025 13:40  Güncelleme: 14:46

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine toplamda 10 bin gencin hesaplarına eğitim desteği yatırdı. 8 bin üniversite öğrencisine 18 bin TL, 2 bin meslek lisesi öğrencisine ise 9 bin TL destek sağlanıyor.

(BURSA)- Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine sağladığı eğitim destekleri, 10 bin gencin hesabına yatırıldı.

Eğitimin her kademesine yönelik projelerini sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla üniversite ve mesleki eğitim gören öğrencilere maddi destek sağlıyor. Bu kapsamda mesleki ve teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile üniversite öğrencilerine sağlanan eğitim desteği ile gençlerin öğrenim hayatlarına katkı sunuluyor. Bu doğrultuda 8 bin üniversite öğrencisine, eğitim-öğretim dönemindeki 9 ay boyunca 3 ayda bir 6 bin TL olmak üzere toplam 18 bin TL eğitim desteği sağlanıyor. İlk üç aylık ödeme ise öğrencilerin hesaplarına yatırıldı.

Destekler hesaplara yatırılmaya başlandı

Bursa'nın ara kademe eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki ve teknik Anadolu liselerini de destek kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi, 2 bin meslek lisesi öğrencisine 3 ayda bir 3 bin TL olmak üzere toplam 9 bin TL eğitim desteği sağlıyor. Eğitim desteği başvuruları 19 Ekim'de sona ererken, İçişleri Bakanlığı e-Belediye sisteminde yapılan sosyoekonomik incelemeler sonucunda 2025-2026 eğitim-öğretim dönemi için başvurusu olumlu sonuçlanan öğrencilerin destekleri hesaplarına yatırılmaya başlandı.

"Desteklerimize istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni eğitim-öğretim döneminde de öğrencilerin yanında olmaya devam ettiklerini vurguladı. Eğitim desteklerinin, gençlerin hesaplarına yatırılmaya başladığını belirten Bozbey, "Öğrencilerimize sağlamış olduğumuz katkılarla onların öğrenim hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin tümünün başarılı olup ülkemizin aydınlık yarınlarına katkı sunan birer birey olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. Geleceğimize yatırım niteliğindeki bu desteklerimize istikrarlı bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Ödemeler, Poca Dijital Cüzdan üzerinden yapılacak

Eğitim destekleri, Poca Dijital Cüzdan uygulaması üzerinden açılması gereken dijital cüzdanlara yüklenecek. Destek ödemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından SMS yoluyla bildirilecek. İlgili tutarın dijital cüzdana yüklenebilmesi POCA uygulamasının akıllı telefonlara indirilmesi, kimlik bilgileriyle bireysel cüzdan hesabı açılması ve kimlik doğrulamasının yapılması gerekiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bursa Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Desteklerini Hesaplara Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement