Bursa'da 20 Yıl Önceki Taksici Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 20 Yıl Önceki Taksici Cinayeti Davasında Karar

Bursa\'da 20 Yıl Önceki Taksici Cinayeti Davasında Karar

Yaklaşık 20 yıl önce taksi şoförünü öldüren ve zaman aşımına 5 ay kala yakalanan 4 sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

06.12.2013 13:54  Güncelleme: 14:04

Bursa'da, 1993 yılında bindikleri taksinin şoförünü öldürdükleri iddiasıyla zaman aşımına kısa bir süre kala geçen haziran ayında yakalanıp tutuklanan 4 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "başka bir suçu işlemek için öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ramazan Aksoy (41), Murat Altınok (45), Halil İbrahim Türkoğlu (49) ve Bilal Ünal katıldı.

Son savunmalarını yapan sanıklar, mahkemenin takdirine sığındıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, Aksoy, Altınok, Türkoğlu ve Ünal'a, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti.

Olay

Ramazan Aksoy, Murat Altınok, Halil İbrahim Türkoğlu ve Bilal Ünal, 12 Ekim 1993'te, 37 yaşındaki iki çocuk babası Eyüp Şahin'in 16 D 0494 plakalı taksisine binmişti. Demirtaş Barajı yakınında onu gasbetmek isteyen bu kişiler, Şahin'in, "Param yok" demesi üzerine silahla kafasına ateş ederek öldürmüş, cesedi baraja attıktan sonra aynı araçla Bursa'dan ayrılmıştı. Taksi, olaydan birkaç gün sonra Çanakkale'de terk edilmiş bulunmuş ve cinayet, "faili meçhul" diye kayıtlara geçmişti.

Bursa Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ekip, zaman aşımı yaklaşan olayın aydınlatılması amacıyla zanlıların robot resimlerini yaklaşık 20 bin fotoğrafla karşılaştırarak, geçen haziran ayında Ramazan Aksoy'u, İstanbul'un Tuzla ilçesindeki evinde gözaltına almıştı. Onun ifadeleri doğrultusunda Bursa, Yalova, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Amasya'da yürütülen çalışmalar sonucu katil zanlısı Murat Altınok, bu kişiyi azmettiren ve silahın sahibi olduğu belirlenen Halil İbrahim Türkoğlu ile Bilal Ünal da yakalanmıştı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanmıştı.

Olayda kullanılan silahın, cinayetten kısa süre sonra bir arama sırasında ele geçtiği ancak o günün teknik koşullarının yetersizliği nedeniyle cinayetle ilgisinin kurulamadığı belirlenmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da 20 Yıl Önceki Taksici Cinayeti Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement