BURSA'DA, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER - Son Dakika
Güncel

BURSA'DA, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER

BURSA'da yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan'da bugün yapılan seçimler için oy kullandı.

04.04.2021 13:42  Güncelleme: 14:19

BURSA'da yaşayan çifte vatandaşlık sahibi kişiler, Bulgaristan'da bugün yapılan seçimler için oy kullandı. Oy kullanım sürecine, vatandaşların ilgisi yüksek oldu.

Bursa'da yaşayan yaklaşık 6 bin Bulgaristan vatandaşı, Bulgaristan'da düzenlenen genel seçimde oy kullanmak için sandık başına gitti. 4 bin 247 kentte yaşayan çifte vatandaşın, internet üzerinden oy kullanma talebiyle başvuruda bulunduğu öğrenilirken, Bursa Konsolosluk Bürosu da dahil olmak üzere Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel ve İnegöl ilçelerindeki okullarda toplamda 8 ayrı noktada oy kullanıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Katılımın yoğun olduğu kentte, vatandaşlar pandemi koşullarına dikkat ederek oy kullandıklarını ve yoğunluktan ötürü uzun süre sıra beklediklerini kaydetti. Cavit Çağlar Ortaokulu'nda oy kullanan Sevgül Garip, 'Genelde her seçimlerde yoğunluk oluşuyor, biz de uzun süre bekledikten sonra oyumuzu kullandık. Hayırlı olmasını diliyoruzö dedi. Ayşe Yılmaz da, 'Bulgaristan'daki hemşerilerimiz için gelip oylarımızı kullanıyoruz. Yoğun bir katılım var. Her şeyin hayırlısı olmasını diliyorum diye konuştu.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

İnegöl'e bağlı Akhisar Mahallesi'ndeki Akhisar İlkokulu'nda kurulan sandıkta oy verme işlemi devam ederken İnegöl Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Ertan Başdere, Bu bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Bulgaristan'da yaşayan çok ciddi bir Türk soydaş nüfusumuz var. Bu soydaşlarımızın haklarını korumayı ve var olan haklarını geliştirmeyi son derece önemli buluyoruz. Bugün, burada oy kullanma açısında yoğun bir katılım var. Soydaşlarımıza bu düşünceli davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Burada yapılan oy kullanma işleminde Konsolosluk görevlileri, İnegöl Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından koronavirüs önlemleri alındı. Akşam saat 20.00'ye kadar oy kullanma işlemleri devam edecek. Seçimlerin Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz diye konuştu. Başdere, İnegöl'de kurulan sandıkta bin ile bin 500 arasında oy kullanılmasını beklediklerini, önceki seçimlerde ise bin 100 vatandaşın oy kullandığını söyledi.

BURSA\'DA, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BURSA'DA, BULGARİSTAN SEÇİMLERİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTTİLER - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement