Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun desteği ile inşaa edilen sığınma evi için işbirliği protokolü imzaladı. Açıldığı günden bu yana 46 kadına destek olan sığınma evinde, kadınlar eğitim alarak kendi ayakları üzerine durabilecek.
Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun desteği ile İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü yaklaşık 12 milyon euroluk, 7 ilde sığınma evi projesi Bursa'da da 6 ay önce hayata geçti. Yeri gizli tutukaln sığınma evi için Heykel tarihi Valilik binasında, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı, Uludağ Üniversitesi, Bursa Barosu ve ilgili kurumlar arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İmza töreni öncesi konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hükümet tarafından önemli projeler yürütüldüğünü belirterek, "Hayata geçirilen sığınma evini, Bursa Büyükşehir Belediyesi işletiyor. Bursa'nın göç alan bir şehir olması dolayısıyla kadınların sıkıntıya düşme ihtimali var. Vatandaşlarımızın sahip çıktığı durumlar olduğu gibi sahipsiz, risk altında olan, hukuken güvence altına alınması gereken kadınlarımızın devletin çatısı altında güvenceye alınması gerekli. Büyükşehir Belediyesi tarafından bu işin yürütülmesi önemli bir faaliyet" dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe ise, protokol ile projeye verilen önemin arttığını kaydederek, sığınma evinin belediye tarafından gösterilen arsaya inşaa edildiğini ifade etti. Geçtiğimiz aylarda açılışı gerçekleşen sığınma evinin şiddet gören, ihtiyaç duyan tüm kadınlara açık olduğunu söyleyen Altepe, "Yetkili kurumlara yapılan müracaatla buraya ulaşılabiliyor. Bu protokolle işbirliğimizi gösteriyoruz. Protokole imza atan kurumlarımız buraya sığınan annelere ve çocuklarına, sosyal, kültürel, ekonomik alanda gelişmeleri, eğitilerek meslek sahibi olmaları, hukuki ve sağlık yönünden destek sağlanması için yardımcı olacaklar. Kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlayacağız" diye konuştu.
BTSO Eğitim Vakfı Başkanı İlhan Parseker ise, sığınma evinde bulunan kadınlara mesleki eğitim vererek daha kolay ayakta durmaları için destek olacaklarını dile getirdi.
Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan da protokol kapsamında şiddet mağduru kadınlara her türlü hukuki desteği vereceklerini açıkladı.
Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalanan sığınma evinde 22 personel, 6 ayda 46 şiddet mağduru kadın, 38 çocuğa destek oldu. Sığınma evinde halen 14 kadın 7 çocuğun barındığı bildirildi. - Bursa
Son Dakika › Güncel › Bursa'da Kadın Sığınma Evi İçin İşbirliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?