Bursa Fotofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Bursa Fotofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Bursa Fotofest\'te Ödüller Sahiplerini Buldu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bursa FotoFest kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Merinos AKKM törende verildi.

07.10.2013 15:39

Bursa'yı fotoğraf sanatının başkenti haline getiren 'Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali'nde (FotoFest)', ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bursa FotoFest kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) törende verildi.

İkinci büyük fotoğraf festivali

Merinos AKKM Orhangazi Salonu'ndaki ödül töreni programında konuşan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, BKK organizasyonuyla, Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, BUFSAD ve gönüllülerin istekli çalışmasıyla dünya çapında iş yapıldığını ifade etti.

Semih Pala, dünyanın en büyük ikinci fotoğraf festivalini Bursa'da düzenlediklerini hatırlatarak, şunları söyledi: "Merinos AKKM Fuar Alanı'nda ise dünyanın en büyük fotoğraf sergisini açıyoruz. 222 sanatçının 86 sergisi ve 2 bine yakın fotoğrafının bulunduğu sergiyi tüm halkımızın gezmesini arzuluyoruz. Bursa FotoFest'e 5 kıtadan 58 ülkeden 2 bin 300 kişi bizzat kendisi ya da fotoğraf göndererek katıldı. Yarışmalara toplam 10 bin fotoğraf gönderildi."

Sergilerin Merinos AKKM, Tayyare Kültür Merkezi, Cumhuriyet Caddesi'nde bir hafta boyunca ziyaret edilebileceğini dile getiren Pala, 35 ayrı salon programlarının da 5-12 Ekim tarihleri arasında Merinos AKKM'de yapılacağını anlattı.

BUFSAD Dernek Başkanı Zafer Kocabey ise bu yıl üçüncüsü yapılan festivale destek verenlere teşekkür ederek, Fotofest'i dünya fotoğrafının Bursa'da kutsanması olarak tanımladı.

Bursa FotoFest Küratörleri Selahattin Sevi, Hasan Şenyüksel ve Lalin Akalan de evrensel fotoğrafın Bursa'da buluşmasının Türkiye için önemli olduğunu söyleyerek, Bursa'nın 3 senedir Türkiye'nin görsel tarihini ve hafızasını oluşturmak için ciddi yatırımlar ve işler yaptığını dile getirdi.

Bursa Milletvekili Sena Kaleli ise görsel sanatlarını sergilemek üzere toplanan, Bursa'nın değerine değer katan herkese teşekkür etti.

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmalarından ardından 'Hayatın renkleri' ve 'Kentin renkleri' yarışmalarının ödül törenlerine geçildi. Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödülleri protokol tarafından sahiplerine verildi. FotoFest bünyesinde yapılan 'Hayatın Renkleri' fotoğraf yarışmasına, 1403 fotoğrafçı 5239 eserle başvurdu ve 9 eser dereceye girdi, 397 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. 'Kentin Renkleri' konulu fotoğraf yarışmasına ise 776 fotoğrafçı 3640 eserle başvurdu, 6 fotoğraf dereceye girdi, 135 eser sergilenmeye değer görüldü.

Vietnamlı fotoğrafçının birinciliği iptal edildi

Bu arada, festival kapsamında yapılan 'Hayatın Renkleri' yarışmasında Vietnamlı Tran Van Tuy'un birinciliği iptal edildi. Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, fotoğrafın kurallara uymadığının tespit edildiğini söyleyerek, "Bursa FotoFest, ulusal ve uluslararası federasyonların kurallarına uyan, standartlarına göre çalışan bir organizasyondur. Jüri tarafından birinci seçilen Vietnamlı fotoğrafçının eseri, yurtdışından ve yurtiçinden yapılan itirazlar üzerine kurallara uymadığı anlaşıldı" dedi.

Yarışmaların sonuçları

"Hayatın Renkleri" Temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışması

FIAP Gümüş Madalya – Kadir Çivici – Türkiye

FIAP Bronz Madalya – Sami Uçan – Türkiye

Mansiyon 1 – Sayed Husain Al-Hashemi – Kuveyt

Mansiyon 2 – Tue Le – Vietnam

Mansiyon 3 – Jassim Muqemm – Kuveyt

Mansiyon 4 – Ngoc Mai Nguyen – Vietnam

Mansiyon 5 – Dong Nguyen – Vietnam

Mansiyon 6 – Md. Shahnewaz Khan – Bangladeş

"Kentin Renkleri" Temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması

1.'lik Ödülü – Sakine Yıldıran – İstanbul

2.'lik Ödülü – Malik Cokşun – Sakarya

3.'lük Ödülü – Mürsel Yağcıoğlu – İstanbul

Mansiyon 1 – Bülent Suberk – Bursa

Mansiyon 2 – Mustafa Gezer – Kocaeli

Mansiyon 3 – Ali Mermertaş – Trabzon

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Fotofest'te Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement