Büyükorhan'da Bir Yılda Kurtlar 218 Koyunu Parçaladı - Son Dakika
Güncel

Büyükorhan'da Bir Yılda Kurtlar 218 Koyunu Parçaladı

Büyükorhan\'da Bir Yılda Kurtlar 218 Koyunu Parçaladı

Bursa'nın dağlık ilçesi olan Büyükorhan'da, kurtların sık sık küçükbaş hayvanlara zarar verdiği bildirildi.

14.08.2013 15:26

Bursa'nın dağlık ilçesi olan Büyükorhan'da, kurtların sık sık küçükbaş hayvanlara zarar verdiği bildirildi. Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKY) Başkanı Yıldırım Oran, son bir yılda kurtların 37 yetiştiricinin 218 hayvanını telef ettiğini açıkladı.

Bursa'da, insanların geçimlerini büyük ölçüde hayvancılıkla sağladığı Büyükorhan İlçesi'ne giden ve burada köylüler ile görüşün BDKKY Başkanı Yıldırım Oran, basın toplantısı düzenledi. Bölgede son yıllarda kurt popülasyonunun büyük oranda arttığını söyleyen Oran, bunun da hayvan yetiştiriciliğini olumsuz yönde etkilediğini açıkladı. Sayıları giderek aran kurtların, geçmiş yıllarda Orhaneli İlçesinde, son 2 yıldır ise Büyükorhan'da köylülerin adeta kabusu haline geldiğini açıklayan Oran, "Büyükorhan ilçesimizde malese son bir yıl içersinde 37 yetiştiricinin 218 küçükbaş hayvanı, kurtlar tarafından parçalandı. Zarar, 500 bin TL'ye yakın. Köylüler, hayvanlarına zarar veren kurtları, yasak olduğu için vuramıyor. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Artık insanlar köylerinde tarlalarına ve ahırlarına gitmeye korkuyorlar. İşin ilginç tarafı bazı köylüler tarafından leşleri bulunan kurtlarda tasmaların olduğu söyleniyor. Bu hayvanlar, doğal dengenin sağlanması için özel olarak yetiştirilip doğaya salınan kurtlar olabilir. Yetkililerden, soruna bir çözüm bulmalarını istiyoruz" dedi.

Yıldırım Oran, köylülerin kurtların saldırısını engellemek için Karacabey Harası'nda özel olarak yetiştirilen 500 Kangal ve Akbaş cinsi köpek satın almak için hazırlık yaptıklarını sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükorhan'da Bir Yılda Kurtlar 218 Koyunu Parçaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement