Büyükşehir Kayakta Da İddialı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Kayakta Da İddialı

Büyükşehir Kayakta Da İddialı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bünyesinde Gerçekleştirilen Kayak Kampı, 7 – 14 Yaşları Arasındaki Gençleri Kayak Sporuyla Tanıştırıyor.

17.01.2011 17:55  Güncelleme: 17:56

Büyükşehir Belediyesi tarafından kayak sporunun Bursa'da tanıtılıp yaygınlaştırılması amacıyla planlanan faaliyetler, Uludağ'da yapılan ilk kayak kampı ile başladı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde ilk dönemi başlayan kayak kampı, 7 ile 14 yaşları arasındaki 20 çocuğa haftasonu Uludağ'da eğlenceli anlar yaşattı. Kayak sporu ile ilk kez tanışan çocuklar, uzman antrenörlerden snowboard ve kayak eğitimi aldı.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, kulüp bünyesinde yeni kurulan kayak branşına çok önem verdiklerini söyledi. Uludağ'ın Türkiye'de önemli bir kayak merkezi olduğunu hatırlatan Satık, "Uludağ'da kayak sporunun en güzel şekilde yapılması için çocuklarımızı kayak branşında eğitmeye başladık. Kayak kampımız bundan sonraki çalışmalarımıza da örnek olacaktır. Türkiye'de kayak sporunun merkezi Bursa'dır. Büyükşehir Belediyesi şemsiyesi altında daha güzel çalışmaların hayata geçirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir'den yine bir ilk

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sporda her zaman ilklere imza attığını ifade ederek, "Bugün de bir ilke imza atarak kayak branşında çocuklarımızı eğitmeye başladık" dedi.

Belediyespor Kulübü bünyesinde farklı branşlarda faaliyetlerin sürdüğüne dikkat çeken Karadağ, "Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonluklarımız var. Kayak sporunda da öncelikle Bursa ve Türkiye birinciliğini hedefliyoruz. Daha sonra da pırıl pırıl gençlerimizle uluslararası yarışmalarda Bursa'yı ve Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Uludağ'ın yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin söz konusu olduğunu belirten Karadağ, "Devlet, belediye el ele. Bursa'yı sporda en iyi yapmayı hedefliyoruz. Bursa, kayak branşında da en iyi olacak" dedi.

Deneyimli antrenörler eğitim veriyor

Kayak kampına katılan çocukların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün tesislerinde konakladığını söyleyen Karadağ, "Burada kendini ispat etmiş güzide antrenörler ve Türkiye derecesine sahip olan eğitmenler var. Çocuklarımız, ehil insanlarla başkalarının uzun sürede alacağı mesafeyi kısa sürede kat edecek" diyerek, ailelere çocuklarını kayak sporuna teşvik etmeleri çağrısında bulundu.

Haftasonları eğitim verilen kayak kampının ilk dönemi 30 Ocak Pazar günü sona erecek. Sömestr döneminde 2 ayrı grupta kamp yapacak olan öğrenciler arasından seçilecek en iyi 15 çocuk, 4. döneme katılarak, Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün lisanslı kayak sporcuları arasında yer alacak ve yarışmalara hazırlanacak.

Kamp süresince kayak kampına katılan öğrencilerin tüm malzeme ihtiyaçları da Büyükşehir Belediyespor Kulübü tarafından karşılanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Kayakta Da İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement