Buzağılara Yem, Sahiplerine Altın Verildi - Son Dakika
Güncel

Buzağılara Yem, Sahiplerine Altın Verildi

Buzağılara Yem, Sahiplerine Altın Verildi

Sarıkamış düzenlenen Geleneksel Güzel Buzağı yarışmasında, dereceye giren buzağılara yem, sahiplerine ise altın verildi.

03.07.2013 13:34  Güncelleme: 14:11

Kars'ın Sarıkamış İlçesine bağlı Karaurgan Köyünde düzenlenen Geleneksel Güzel Buzağı yarışmasında, dereceye giren buzağılara yem, sahiplerine ise altın verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği 8'inci Geleneksel Güzel Buzağı yarışmasına simental ve montofon cinsi 22 buzağı katıldı. Karaurgan köyünde yapılan yarışmada simental cinsinde en güzel buzağı Kahraman Yılmaz'a ait 'Paşa' oldu. Yarışmada 2'nci 'Simet', 3'üncü ise 'Fatoş' adlı buzağı oldu. Montofon cinsinde ise 'Yaren' 1'inci, 'Poyraz' 2'nci, 'Bilet' adlı buzağı da 3'üncülüğü elde etti. Yarışmada dereceye giren buzağılara birer torba yem ile sahiplerine de altın hediye edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, bölgede hem et, hem de süt veriminde düşüklük olduğunu söyledi. Verim elde etmek için suni tohumlama yönteminin kullanılması gerektiğini anlatan Düzgün, "Hem hastalıkların önlenmesi hem de verimli ve kaliteli hayvanlar elde edilmesi açısından suni tohumlama çok önemli. 2005 yılında suni tohumlama sıfır iken 2013 yılında bu rakam 15 bin civarına ulaştı. Umarım suni tohumlama sayısı artar" diye konuştu.

Her sene yarışmaya girdiğini ancak 'Paşa' adlı buzağısıyla ilk kez birincilik kazandığını belirten Kahraman Yılmaz, "Paşa suni tohumlama buzağısı. 2,5 aylık. Jürinin hemen dikkatini çekti. Hayvana bakmak çok önemli. Temizliğine, yemesine çok dikkat ettim. Birinci olduğum. Çok mutluyum" dedi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buzağılara Yem, Sahiplerine Altın Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement