Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi Sahipleri Anahtarlarını Teslim Aldı. - Son Dakika
Güncel

Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi Sahipleri Anahtarlarını Teslim Aldı.

Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi Sahipleri Anahtarlarını Teslim Aldı.

Çamlıkent Yapı Kooperatifi Konutlarının Sahipleri Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın Devreye Girmesiyle Evlerine Kavuştu.

03.07.2010 19:57  Güncelleme: 19:59

Konutların anahtarlarının 2010 yılı ortasında teslim edileceğine söz verdiklerini ve bu sözlerini tuttuklarını vurgulayan Metin Solak, "Başladığımızda bir hayaldi, şimdi ise bir gerçek olarak karşımızda duruyor" dedi.

Çiğli Belediyesi ve DBM İnşaat tarafından ortak çalışmaları neticesinde tamamlanan Çamlıkent Konutları, 22 bin 600 metrekare alan üzerinde 8 blok toplam 160 daire ve işyerinden oluşuyor. Brüt 150 metrekare büyüklüğünde 3+1 tipindeki dairelerin yer aldığı sitedeki konutların sahipleri dün (03 Temmuz 2010) düzenlenen törenle anahtarlarını aldı.

Tüm konutların körfez manzaralı olduğu Çamlıkent, İzmir çevre yoluna 2 kilometre, Kipa, Carrefoure, Egepark alışveriş merkezlerine 3 kilometre, belediye, metro ve Anadolu Caddesi'ne ise 1800 metre mesafede yer alıyor. Planlaması yapılan Saklıvadi Gölet projesinin üst kısmında yer alıyor.

"İnanarak başardık"

Çiğli Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, "Başladığımızda bir hayaldi, şimdi ise bir gerçek olarak karşımızda duruyor" dedi. Çamlıkent Yapı Kooperatifi mağdurlarının avukatı olarak görev yaptığını anımsatan Solak, "Avukat olarak başladığım görevde sonra kooperatifin yapımcılığını üstlendik.

Belediye'ye ve Çamlıkent'e avukat olarak başladım. DBM İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü ile işe başladık. Çözülemez denenen projeyi noktalanması aşamasına getirdik. İlk önce biz inandık, sonra sizleri de inandırarak inancımızı yaydık" diye konuştu.

'Kaçacaklar' dediler, kaçmadık"

Konut sahiplerine gelecekte anlatabilecekleri tatlı bir anı anlatmak istediğini belirten Solak, şöyle devam etti:

"Biz buraya başladığımızda dediler ki, 'Temelini atıp kaçacaklar.' Biz temeli attık. Bu sefer, '2.katı atıp kaçacaklar', biz 2. katıda yaptık. Onlarda 'bunlar 6. katta kesin kaçar.' Onu da yaptık, birinci bloğu bitirdik. Yine bu sefer de, 'Bunlar bir incelik düşünüyorlar. Biraz daha para toplamak istiyorlar. 2. blokta kaçacaklar' dediler. Bende, 'kaçacaklar' denildikçe inat ettim.

Geldim Çiğli Belediyesi Meclis üyesi oldum. Rahmetli Başkanımız Ensari Bulut'u da rahmetle anıyorum. Onun da çok desteği oldu. 'Kaçarlar' dediler, bırakın Çamlıkent'ten kaçmayı, Çiğli'ye belediye başkanı oldum.

Bürokraside 18 ay zaman kaybettiklerini ifade eden Solak, demir ton fiyatlarının 800 liralardan 2 bin liranın üzerine çıktığı dönemde bile inşaatı durdurmadıklarını vurguladı. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Solak, "Eksikliklerimiz var. Bunun bilincindeyiz. Sözümüzü tutmak adına anahtarlarınızı teslim ediyoruz.

Bu eksikliklerde bize göre çok. 3. senede orada tüm sıkıntılara rağmen bir eser meydana getirdik. Hep beraber emek verdik, hep beraber sabrettik. Biz en kısa sürede oradaki eksikliklerimizi tamamlayacağız. Son rütuşları da bitireceğiz. Çevre düzenlemesini de yakın zamanda tamamlamayı hedefliyoruz. Çok sıcak bir mevsimde olmamızdan dolayı çevre düzenlemesinde yeşillendirilmesinde biraz fazla yorulacağız gibi" şeklinde konuştu.

"Evlerimizde üçkağıt olmamıştır"

Çamlıkent'in Çiğli'nin en gözde sitelerinden biri olacağını dile getiren Solak, şunları söyledi: "Çamlıkent bizim ilk gözağrımız. İlk göz nurumuz. Çiğli'nin her tarafı çok güzel olacak ama Çamlıkent öz evladımız. Evlerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu evlerimizin temelinden çatısına kadar hiçbir karmaşa, hiçbir üçkağıt olmamıştır. O evlerin duvarlarında sizin ve bizim huzurumuz vardır. Hayırlı uğurlu olsun."

DBM İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü ise, projeyle ilgil ibilgiler verdi. Yapılan konuşmaların ardından temsili olarak konut sahipleri arasından 30 kişiye ev anahtarları Metin Solak tarafından verildi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi Sahipleri Anahtarlarını Teslim Aldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement