
Çanakkale'de Türk Kardiyoloji Derneği tarafından düzenlenen ''Kalp Kapak Hastalıkları ve Erişkin Konjenital Kalp Hastalıkları Çalışma Grupları Eğitim Toplantısı' Kolin Hotel'de yapıldı. Kalp ameliyatı canlı yayınla toplantı salonuna aktarılarak eğitim uygulamalı şekilde gerçekleştirildi.
Türk Kardiyoloji Derneği'nce düzenlenen eğitim toplantısı doktorların sunumlarıyla başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp ameliyatları canlı yayın aracılığıyla toplantı salonunda izlenerek eğitim uygulamalı hale getirildi.
Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene ile ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan ile beraberindeki doktorlar, ikisi kalp deliği, biri ise kalp kapağı daralması ameliyatı gerçekleştirdi. Canlı bağlantı sayesinde eğitime katılan doktorlar yapılan ameliyatlarla ilgili sorular yönelterek bilgi aldı.
ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, ameliyatların katater yöntem ile kasık damarından girilerek yapıldığını söyledi. Ercan, ''Toplantı salonundaki doktorlar ile vakayı tartışarak onların önerilerini de dikkate alıp işlemleri yaptık' dedi. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Ergene de, eğitim toplantısının çok faydalı geçtiğini söyledi.
Son Dakika › Güncel › Çanakkale - Canlı Yayınla Kalp Ameliyatı Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?