Çanakkale İnancımızın Destanıdır! - Son Dakika
Güncel

Çanakkale İnancımızın Destanıdır!

Çanakkale İnancımızın Destanıdır!

Esenler Belediyesi'nin Düzenlediği Esenler Buluşmaları'nın Bu Haftaki Konuğu Yazar Mehmet Niyazi Özdemir, Çakkale Zaferi'ni Dünya Ve Türkiye Ölçeğinde Değerlendirdi.

21.03.2011 22:12  Güncelleme: 22:13

Esenler belediyesi'nin düzenlediği esenler buluşmaları'nın bu haftaki konuğu yazar mehmet niyazi özdemir, çakkale zaferi'ni dünya ve türkiye ölçeğinde değerlendirdi. Özdemir, "Bugün bütün Türk cumhuriyetleri gün ışığına çıktıysa, burada Çanakkale şehitlerinin kanlarının bedeli vardır." dedi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen buluşmaya Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program başlamadan önce Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Çetinkaya, yazar Mehmet Niyazi Özdemir'e çiçek ve plaket takdim etti. Konuşmasına ilim ve fiziğin önemine vurgu yaparak başlayan yazar Özdemir, "Hayatın anlam kaynağı ilimdir. Bizim ceddimiz, ilime çok sarıldığı için arkasında çok önemli medeniyetler bıraktı." dedi.

Tarihin dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında ilmin büyük rolü olduğunu kaydeden Özdemir, doğru bilinen yanlışlara da dikkat çekerek Çanakkale Zaferi'nin 14 ay 6 gün gece-gündüz süren bir savaş süreci olduğunu söyledi. Özdemir, Çanakkale'de hücum eden yaklaşık 400 gemi olduğunu ve bunların içinde 16 tane dünyanın en büyük kruvazörlerinin bulunduğunu da vurguladı.

"Çanakkale, millî tarihimizin laboratuvarıdır"

Çanakkale Zaferi'nin dünya açısından önemini anlatarak konuşmasına devam eden Özdemir, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çanakkale'de Türk milletinin toplamda 253 bin şehit verdiğini; karşı tarafın ise 281 bin kayıp verdiğini söyledi.

"Çanakkale bizim millî tarihimiz açısından laboratuvardır" diyen Özdemir, Çanakkale Zaferi'ni Türkiye açısından ve Anadolu insanı açısından da değerlendirerek, "Bugün bütün Türk cumhuriyetleri gün ışığına çıktıysa, burada Çanakkale şehitlerinin kanlarının bedeli vardır." dedi.

"Vicdandan yoksun insan domuz sürüsünden beterdir"

Çanakkale Zaferi ile ilgili yaşanan anıları anlatarak konuşmasına devam eden Özdemir, Türk milletinin inancı sayesinde Çanakkale'de büyük bir destan yazdığına dikkat çekerek konuşmasına şöyle son verdi:

"Din bize vicdan verir. İnsanlığı düşündürür. Vicdandan yoksun olan bir insan domuz sürüsünden daha beterdir. Sahip olduğunuz dinin kıymetini bilin. Ona sarılırsak, sahip çıkarsak yarınlar bizim olacaktır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale İnancımızın Destanıdır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement