Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Marş Besteleyecek Sanatçı Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Marş Besteleyecek Sanatçı Aranıyor

Çanakkale Savaşları\'nın 100\'üncü Yılına Marş Besteleyecek Sanatçı Aranıyor

Çanakkale'de, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünce 2015'teki Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla marş bestelenmesi için arayışa başlandı İl Müdürü Dereli: "Başarısı, popülaritesi ve toplumdaki olumlu algı dolayısıyla bazı sanatçılar üzerinde durduk. İlk teklifte bulunduğumuz isim;

25.01.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET BAYER - Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olan 2015'teki etkinliklerde kullanılmak üzere marş bestelenmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Yetkililerin ilk görüşmeyi yaptığı sanatçı Kıraç, işlerinin yoğunluğu nedeniyle teklifi kabul edemeyeceğini bildirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferinin 100'üncü yılı için pek çok çalışma yürüttüklerini söyledi.

Savaşlardan kalan bazı malzemelerin yer aldığı, yerel tarihçi Ahmet Uslu tarafından oluşturulan tırın bir süredir kurum logosu altında Türkiye'yi dolaştığını dile getiren Dereli, önemsedikleri çalışmalardan birinin de "Çanakkale 100'üncü Yıl Marşı Projesi" olduğunu anlattı.

Zaferin anısına yıllarca dilden dile dolaşacak bir eser ortaya çıkmasını istediklerini bildiren Dereli, şunları kaydetti:

"Başarısı, popülaritesi ve toplumdaki olumlu algı dolayısıyla bazı sanatçılar üzerinde durduk. İlk teklifte bulunduğumuz isim; 'Fenerbahçe 100'üncü Yıl Marşı' ile bu konudaki iddiasını ortaya koyan Kıraç oldu. Kendisi, ortaya çıkacak çalışmanın Çanakkale'nin ismine yakışır olması gerektiğini söyleyerek, şahsi birtakım projeleri sebebiyle yeterli zamanı ayıramayacağından tatmin edici bir beste yapamayabileceğini gerekçe gösterip affını istedi. Biz de saygı duyduk. Şimdi diğer sanatçılarla iletişime geçerek projemizi anlatıp katkılarını isteyeceğiz. Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılında, değerine layık bir marş bestelemek ve adını Çanakkale'nin yanına yazdırmak isteyecek çok sayıda isim ortaya çıkacaktır. Bu anlamda bütün tekliflere açığız."

"Teklif bana çok geç ulaştı"

Kıraç ise Çanakkale Zaferinin çok çok önemli olduğunu ve marş bestelenmesiyle ilgili projede yer almak istediğini vurguladı. Buna karşı teklifin kendisine çok geç ulaştığını anlatan Kıraç, şöyle konuştu:

"Şu anda albümlerimle uğraşıyorum. Var olan işlerimi bir kenara atamam. Bu kadar kısa zamanda zaten istediğim bir şeyi istediğim gibi yapamam. Verimli olamayacağımı düşündüm. Sadece yapmış olmak için yapabileceğim bir şey değil. Çanakkale çok önemli. Bunun için teşekkür edip affımı istedim. Konu bundan ibarettir. Gerçekten çok isterim böyle bir çalışmanın içinde olmayı. Başka yıllarda olabilir."

Projenin, uzun süre düşünülmesi ve zaman harcanması gereken bir çalışma olduğuna işaret eden Kıraç, bunun için 7-8 ay öncesinden hazırlanılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılına Marş Besteleyecek Sanatçı Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement