Çanakkele'nin Ardındakiler​ - Son Dakika
Güncel

Çanakkele'nin Ardındakiler​

Çanakkele\'nin Ardındakiler​

"Gönül Sahbetleri" programında Çanakkele ruhunu anlatan Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, "İster Çanakkale Zaferi deyin, ister İstiklal Zaferi deyin, zikir ve ayetler sayesinde kazanılmış bir Osmanlı zaferiydi" dedi.

23.03.2015 12:14  Güncelleme: 12:15

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün, Aşık-ı Sadıklar Derneği'nin katkılarıyla düzenlediği "Gönül Sohbetleri" programında Abdülmetin Balkanlıoğlu Çanakkale ruhunu anlattı. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

ÜMMETİN MESELESİ

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Emin El Huseyni'nin Çanakkale ile ilgili herkesin bilmesi gereken isim olduğunu belirterek, "Hüseyni dönemin Kudüs Müftüsü. 1915 yılında geldi ve Çanakkale'de bizimle beraber savaştı. Topçu subay olarak savaştı. 1974 yılında vefat eden Huseyni, ömrü boyunca Filistin mesele için uğraştı. Hüseyni gösteriyor ki Çanakkale tüm dünyadaki Ümmetin bir meselesidir" dedi.

Çanakkele'yi unutmamak gerektiğini vurgulayan Göksu, "Dün Çanakkale'de kurulan kumpaslar sonsuza kadar kurulmaya devam edecek. Çanakkale'de kurulan kumpası elimizin tersiyle ittik ve onları denize gömdük. İnşallah bu millet bundan sonra kurulacak kumpasları da elinin tersiyle itecek, tarihin çöplüğüne gömecektir. Şunu unutmayalım; Çanakkale geçilseydi İstanbul'a geleceklerdi. İstanbul'a gelselerdi şu anda bu salonun adı Kadir Topbaş değil, Dörtyol Meydanı da Dörtyol değil başka bir adı olacaktı. Yeryüzünde imar edenler var olduğu gibi ifsat edenler de olacak. Biz imar edenler çalışacağız, gayret edeceğiz ve ifsat edenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

OSMANLI ZAFERİ

Göksu'nun ardından Çanakkele ruhunu anlatmak üzere kürsüye gelen Abdülmetin Balkanlıoğlu, "Çanakkale ruhunu Yahya Çavuş'u, Seyit Onbaşı'yı konuşmadan anlayamayız. İster Çanakkale Zaferi deyin, ister İstiklal Zaferi deyin, zikir ve ayetler sayesinde kazanılmış bir Osmanlı zaferiydi. Çanakkale Zaferi Mevlanalı, Yunuslu bir toplum ve geleneğin getirdiği sonuçtur. Şehitlerimizin yiğitlikleri, kanlarının son damlasına kadar savaşmaları, bizlere de nasip olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkele'nin Ardındakiler​ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement