Çarşı" Hakim Karşısında (2) - Son Dakika
Güncel

Çarşı" Hakim Karşısında (2)

Çarşı" Hakim Karşısında (2)

Çarşı Davası'na bakan mahkeme, davanın büyük salonda görülmesine karar verdi.

16.12.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çarşı  Davası'na bakan mahkeme, davanın büyük salonda görülmesine karar verdi. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile annesi Gülsüm Elvan da sanıklara destek vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 tutuksuz sanık hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşmasında söz alan avukatlar ısrarla duruşma salonun küçük ve yetersiz olduğunu dile getirdi.

DURUŞMA BÜYÜK SALONDA GÖRÜLECEK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de, avukatların bu talepleri üzerine adliye içindeki büyük salonun hazır edilmesi için Adalet Sarayı İç Yönetimine bilgi verdi. Adliye İç Yönetimi de mahkemeye, büyük salonun hazırlanacağını bildirdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti davanın büyük salonda görülmesini kararlaştırdı. Çarşı Davası iddianamesi ve yargılamasının bundan sonra büyük salonda yapılmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmaya 15 dakika ara verdi.

BERKİN ELVAN'IN ANNE VE BABASI DA ADLİYEDE

Öte yandan Gezi olayları sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülü sonrası komaya giren ve 269 gün sonra da hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan da sanıklara destek vermek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Ancak Sami Elvan ve Gülsüm Elvan duruşma salonunun dolu olması nedeniyle duruşma salonuna giremedi. Öte yandan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de duruşmaya izleyici olarak katıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarşı' Hakim Karşısında (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement