Çavuşoğlu: Türkiye Terörle Mücadelede Üzerine Düşeni Yerine Getirecek - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: Türkiye Terörle Mücadelede Üzerine Düşeni Yerine Getirecek

Çavuşoğlu: Türkiye Terörle Mücadelede Üzerine Düşeni Yerine Getirecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

10.10.2014 23:24

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ziyaret kapsamında Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile biraraya geldi. Görüşmelerde Türkiye-Fransa ikili ilişkilerinin yanısıra, terörle mücadele alanında işbirliği, Avrupa Birliği ve başta Suriye ve Irak'taki gelişmeler olmak üzere bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fabius ile Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini de değerlendirdiklerini ifade ederek; "Fransa'nın 22'nci fasıl üzerindeki blokajı kaldırmasından memnuniyet duyduk. Her faslın görüşülmesinden yanayız yeter ki siyasi engeller kaldırılsın. Fransa, herhangi bir faslı bloke etmeyeceğini açıklarsa çok memnun oluruz. AB'ye de çok önemli bir mesaj vermiş oluruz" dedi.

TERÖRÜN GERÇEK KAYNAĞI ESED REJİMİDİR

Türkiye'nin terörle mücadelede üzerine düşen yükümlülükleri yerine getireceğini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; "Suriye sınırında güvenli bölge ve uçuşa yasak alan tesis edilmeli. Terörün gerçek kaynağı Esed rejimidir. 200 bin insanı kimyasal silahlarla öldüren bir rejim, IŞİD'den daha az tehlikeli değildir" ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ise, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ilerleme raporunu görüştüklerini ve Fransa olarak sürecin bütün şeffaflığıyla devam etme taraftarı olduklarını belirterek, 23'ncü ve 24'ncü fasılların açılması sürecinin ilerleme açısından önemli olduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: Türkiye Terörle Mücadelede Üzerine Düşeni Yerine Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement