"Çay Kahve Bahane" Projesi Kültürleri Kaynaştırdı - Son Dakika
Güncel

"Çay Kahve Bahane" Projesi Kültürleri Kaynaştırdı

"Çay Kahve Bahane" Projesi Kültürleri Kaynaştırdı

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çay kahve bahane" isimli çalışma ile 7 farklı ülkeden 21 yabancı öğrenci Rize'ye geldi.

13.06.2012 17:08

Avrupa Birliği Gençlik Değişim Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çay kahve bahane" isimli çalışma ile 7 farklı ülkeden 21 yabancı öğrenci Rize'ye geldi.

Rize'de çay fabrikalarını gezerek yaş çay üretimi hakkında bilgi alan öğrenciler kurum ve kuruluşları da ziyaret ederek Türkiye'de ki hiyerarşik yapı ve işleyiş hakkında bilgi edindiler. Türk eğitim istemi hakkında da incelemelerde bulunan gençler bugün Deniz Caddesi'nde "Türkiye" konulu bir fotoğraf sergisi tertipledi.

Serginin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım Yaptı. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Projeyi yürüten arkadaşlarımız bize müracaat ettikleri zaman gerek Rize Belediyesi gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Rize'de onları ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı. Özellikle bu projeye en sonuna kadar katkı sağlayacağımızı ifade ettik. Yaklaşık arkadaşlar bir haftadır buradalar. Rize öğretmen evinde misafir ediyoruz. Arkadaşlar Rize 'nin ilçelerini dolaşıyorlar.

Ciddi manada kültürel anlamada bir etkileşim meydana geliyor. Özellikle çay bahane asıl maksadımız muhabbet felsefesi var. Bu projenin arkasında, şuanda gördüğüm kadarıyla öğretmen ve öğrencilerimiz yurtdışından gelen bu öğrencilerle güzel bir birliktelik oluşturmuş durumdalar. Aynı dili ve aynı duyguyu konuşuyorlar" dedi.

Proje kapsamında Çek Cumhuriyeti'nden Rize'ye gelen George isimli öğrenci Türkiye'yi çok güzel bulduğunu ve Türk insanlarının çok misafirperver olduğunu söyledi. Fransa'dan gelen Ahmet ve Mustafa isimli öğrenciler ise Türkiye'yi cennet'e benzetti.

Litfanya'dan projeye katılar Simona ise yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği Genç Değişim projesi kapsamında buraya geldik. Bizim projemizin ismi 'çay kahve bahane'. Bu proje ile yedi farklı ülkeden gelen arkadaşlarımız sayesinde farklı kültürleri görme ve öğrenme fırsatı bulduk. Türkiye'de çok güzel bir ülke. Yine gelmek istiyorum" diye konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Çay Kahve Bahane' Projesi Kültürleri Kaynaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement