Cemevi Nöbetine CHP'lilerden Destek 2 - Son Dakika
Güncel

Cemevi Nöbetine CHP'lilerden Destek 2

Cemevi Nöbetine CHP\'lilerden Destek 2

Ankara'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, kendilerine uygun yer gösterilmediği gerekçesiyle CHP'li Yenimahalle Belediyesi'ne ait bir alana cemevi inşaatına başladı.

13.12.2011 17:57

Ankara'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, kendilerine uygun yer gösterilmediği gerekçesiyle CHP'li Yenimahalle Belediyesi'ne ait bir alana cemevi inşaatına başladı. CHP'li belediye ve ilçe kaymakamlığının yıkım kararı verdiği cemevine, CHP Genel Merkezi sahip çıkarak yıkımı durdurdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yenimahalle İlçesi'ne bağlı Batıkent Yekta Güngör Özden Parkı'na cemevi inşaatına başladı. Kendilerine yer gösterilmediği için izinsiz olarak başlanan ve bugün bitme noktasına gelen cemevi için CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin başvurusu üzerine İlçe Kaymakamlığı yıkım kararı verdi. Yıkım ile ilgili tebligat gönderilmesi üzerine dernek üyeleri ve Alevi yurttaşlar, cemevi önünde nöbete başladı. Cemevlerini yıktırmıyacaklarını belirten grup, burada semah yaptı.

Cemevinin yıkılmaması için direnen gruba, CHP Milletvekili Sebahat Akkiraz destek verdi. Akkiraz, milletvekili olarak değil, bir Alevi olarak destek vermeye geldiğini belirterek, "Bu direnişinize destek için burdayım ve sonuna kadar yanınızdayım. Cemevinin yıkılmaması için gösterdiğiniz direnişe katılmak için burdayım" dedi. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da gelerek kalabalığa destek verdi. Günaydın burada yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"CHP ile Alevi yurtaşları karşı karşıya getirmek isteyenler var. Ancak bundan başarılı olamıyacaklar. Cemevinin yıkılmaması için bugün Kaymakamlık ve CHP'li belediye yetkililerimizle görüştük ve yıkımı durdurduk. Bugün Cemevi'nin yıkılmıyacağına dair tebligat getirilecek." Günaydın'ın konuşması ardından CHP'li Yenimahalle Belediyesi ekipleri cemevinin yıkılmasını durduduğuna dair kararı getirip dernek yöneticilerine verdi.

NÖBETE DEVAM

Cemevi'nin yıkılmıyacağı kararına rağmen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleriyle toplanan Alevi yurtaşlar, cemevinin önündeki nöbetlerine devam etti. Burada ateş yakıp Semah dönen gruba, çok sayıda siyasi parti temsilcileriyle sanatçılar da destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevi Nöbetine CHP'lilerden Destek 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement