Cenevre'de Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika
Güncel

Cenevre'de Türk Filmleri Haftası Başladı

Cenevre\'de Türk Filmleri Haftası Başladı

Cenevre'de 'TÜRSAK' Vakfı, THY ve Cenevre Başkonsolosluğunun birlikte düzenlediği Türk filmleri haftası başladı.25-27 mayıs tarihleri arasında Pathé Rialto sinemasında gösterilecek filmlerin ilki Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar Anadolu' filmi...

26.05.2012 01:23

Cenevre'de 'TÜRSAK' Vakfı, THY ve Cenevre Başkonsolosluğunun birlikte düzenlediği Türk filmleri haftası başladı.

25-27 mayıs tarihleri arasında Pathé Rialto sinemasında gösterilecek filmlerin ilki Nuri Bilge Ceylan'ın 'Bir Zamanlar Anadolu' filmi oldu. Açılışta filmden önce TÜRSAK vakfı yönetimi izleyicilere kokteyl verdi. Kokteylde Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder ve eşi, Cenevre Birleşmiş Milletler nezninde daimi temsilci Büyükelçi Oğuz Demiralp, İsviçre Batı Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar ve eşi, İsviçre Türk Ticaret ve Sanayii odası Genel sekreteri Refik Kıymaz ve eşi, Zurih Turizm Ataşesi Pınar Bilgen, ile Türkiye'den gelen TÜRSAK vakfı başkanı Engin Yiğitgil ile senarist ve oyunculardan Ercan Kesal, Nihan Okutucu, Nihal Yalçın, Ayfer Soyök hazır bulundular.

Başkonsolos Nurdan Bayraktar Golder, böyle güzel bir organizasyonun Cenevre'de yapılmasından memnun olduğunu söyleyerek kendilerine bu konuda yardımcı olan TÜRSAK vakfı yöneticilerine teşekkür etti.

TÜRSAK vakfı başkanı Engin Yiğitgil de, "Amacımız Türk filmlerinin yurt dışında tanıtımı, kültürümüzü,sanatımızı göstermektir. Konsolosluğumuzun bize gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz" dedi.

Hafta kapsamında 'Bir Zamanlar Anadolu' Ata Demirel'in yazıp ve yönettiği 'Berlin Kaplanı' Yusuf Pirhasan'ın yapıtı 'Tepenin Ardında' Yönetmen Burak Cem Anel'in filmi 'Türk Pasaportu' filmleri gösterilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenevre'de Türk Filmleri Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement