Çete Operasyonuna 6 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Çete Operasyonuna 6 Tutuklama

Çete Operasyonuna 6 Tutuklama

Erzurum'da suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurduğu iddiasıyla 'Kara Musto' lakaplı Mustafa Özcan ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

07.05.2011 12:50

Erzurum'da suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurduğu iddiasıyla 'Kara Musto' lakaplı Mustafa Özcan ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından 8 aydır takibe alınan, liderliğini 'Kara Musto' diye tanınan Mustafa Özcan'ın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik 3 Mayıs günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 kişi yakalandı. Örgüt lideri Mustafa Özcan'ın ev ve işyerlerinde bir otomatik pompalı tüfek, bu tüfeğe ait 10 fişek, bir kelepçe, şüphelilerden C. K. 'nın evinde bir Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 1 şarjör ve 30 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi. 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, çalışma hürriyetini engelleme, silahlı olarak işyeri dokunulmazlığını ihlal, mala zarar verme, tehdit ile çek/senet tahsilatı yapmak' suçlarını kapsayan 16 ayrı olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen 11 kişiden 8'i, dün geniş güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.

'Silahlı suç örgütü kurmak, silahla tehdit, darp, cebir, silahla işyeri basma, adam kaçırma, çek ve senet tahsilatı yapmak' suçlarından Cumhuriyet Savcısı'na mahkemede ifade veren şüphelilerden 2'si serbest bırakılırken, 6 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede çete lideri olduğu ileri sürülen Mustafa Özcan ile kardeşleri Taner Özcan, Cengiz Özcan, Cavit Küpeoğlu, Bedri Kuytan, Muhammet Özgür, tutuklanarak E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çete Operasyonuna 6 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement