Ceylanpınar Suikastında Yaşamını Yitiren Polis Memuru Feyyaz Yumuşak Yaşasaydı Bugün 34 Yaşına Girecekti. - Son Dakika
Güncel

Ceylanpınar Suikastında Yaşamını Yitiren Polis Memuru Feyyaz Yumuşak Yaşasaydı Bugün 34 Yaşına Girecekti.

Ceylanpınar Suikastında Yaşamını Yitiren Polis Memuru Feyyaz Yumuşak Yaşasaydı Bugün 34 Yaşına Girecekti.

Çözüm sürecinin sona ermesine neden Ceylanpınar suikastında hayatını kaybeden polis memuru Feyyaz Yumuşak’ın bugün doğum günü. Yumuşak, yaşasaydı bugün 34 yaşına girmiş olacaktı. Ailesi, aradan geçen 7 yıla rağmen halen katilleri bulunamayan Yumuşak’ı bugün mezarı başında anacak. Suikasta ilişkin davanın avukatlarından Hüseyin Akay, Yargıtay'ın dosyayı incelemeye aldıktan sonra tekrar arşive gönderdiğini belirterek, "Bu dosyanın incelemeye alınıp tekrar arşive gönderilmesi doğal bir davranış değil. Normalde, incelemeye alınıp karar verilmesi gerekir. Karar kesinleşse yeni faili meçhul soruşturması başlayacak. Şüpheli olan kısımlarla ilgili yeni bir soruşturma başlamış olacak ve kesinleşmesi asıl faillerin bulunmasına katkı sunabilir" dedi.

13.02.2023 14:47  Güncelleme: 15:31

TAMER ARDA ERŞİN

Çözüm sürecinin sona ermesine neden Ceylanpınar suikastında hayatını kaybeden polis memuru Feyyaz Yumuşak'ın bugün doğum günü. Yumuşak, yaşasaydı bugün 34 yaşına girmiş olacaktı. Ailesi, aradan geçen 7 yıla rağmen halen katilleri bulunamayan Yumuşak'ı bugün mezarı başında anacak. Suikasta ilişkin davanın avukatlarından Hüseyin Akay, Yargıtay'ın dosyayı incelemeye aldıktan sonra tekrar arşive gönderdiğini belirterek, "Bu dosyanın incelemeye alınıp tekrar arşive gönderilmesi doğal bir davranış değil. Normalde, incelemeye alınıp karar verilmesi gerekir. Karar kesinleşse yeni faili meçhul soruşturması başlayacak. Şüpheli olan kısımlarla ilgili yeni bir soruşturma başlamış olacak ve kesinleşmesi asıl faillerin bulunmasına katkı sunabilir" dedi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde düzenlenen suikastta polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar yaşamını yitirmişti. Çözüm sürecinin bitmesine gerekçe gösterilen suikast, aradan geçen 7 yıla rağmen halen faili meçhul. Aileler, oğullarının katillerinin bulunmasını istiyor ve hala adalet arıyor.

Öldürülen polislerden Feyyaz Yumuşak, 13 Şubat 1989 doğumluydu. Yumuşak yaşasaydı bugün 34 yaşına girecekti. Ailesi, Feyyaz Yumuşak'ı bugün mezarı başında anacak.

Suikasta ilişkin dava ise faili meçhul kaldı. Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü tutuklu 9 sanıklı davayı 1 Mart 2018 tarihinde karar bağları ve tüm sanıkların beraatına karar verdi. Dava dosyası, temyiz başvurusu üzerine Yargıtay'a geldi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğnamesini 29 Haziran 2021 tarihinde verdi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Başak Yüksel Korkmaz, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarına ilişkin "eksik inceleme ve araştırmayla hüküm kurulduğu" değerlendirmesini yaptı ve kararın bozulmasını istedi.

"İNCELENDİ, TEKRAR ARŞİVE GİTTİ"

Davanın avukatlarından Hüseyin Akay, sanıklardan birinin iki dosyasının arşivden çıkarıldığını, ancak Ceylanpınar suikastı dosyasının yeniden arşive gönderildiğini söyleyerek, "Sanıklardan birinin başka bir dosyası ile suikast dosyası incelemeye aldı. Sanığın diğer dosyasını incelerken suikast dosyasını arşive aldı. Yargıtay, karar vermeden tekrar arşive gönderdi. Bu dosyanın incelemeye alınıp tekrar arşive gönderilmesi doğal bir davranış değil. Normalde, incelemeye alınıp karar verilmesi gerekir. Bizim kanaatimiz, beraat kararları onanacak. İşin ilginç boyutu, incelemeye alınıp tekrar iade edilmesi. Bunun altında ne sebep var? Karar kesinleşse yeni faili meçhul soruşturması başlayacak. Şüpheli olan kısımlarla ilgili yeni bir soruşturma başlamış olacak ve kesinleşmesi asıl faillerin bulunmasına katkı sunabilir" diye konuştu.

BABA, ADALET ARAYIŞINI DİLE GETİRMİŞTİ

Feyyaz Yumuşak'ın acılı babası Mustafa Yumuşak ise ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, adalet arayışını dile getirmişti. Baba Yumuşak, şunları söylemişti:

"İlgilenen olmadı. Araştırma önergesi vermişler Meclis'e. O da MHP ve AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor. Niye bundan gocunuyorlar? Araştırma önergesinden niye gocunuyorlar? Bu, devletin polisi. Bu yapılan, devlete yapılıyor. Benim kafam böcekleniyor. 'Araştırılsın' deniyor, yok. Bir sonuç çıkmadı. Allah belalarını versin, her kim yaptı, kimin parmağı varsa, kimin kanlı eli varsa. Kim olursa olsun Allah bin türlü belasını versin."

"ADALET YOK"

Yumuşak, "Adalet yok. Birinci hedefimiz, bir an önce onların bulunup Türk adaletinde cezasını çekmesi. Ama uğraştım, çok çırpımdım, kimseye bir laf anlatamadım" diye konuşmuştu.

"ŞEHİDİ BİLE İKİYE AYIRDILAR"

Baba Mustafa Yumuşak, şehitler arasında ayrımcılık yapıldığını da dile getirerek, "Adamlar 15 Temmuz'da buraya geliyorlar komple. Bir tane 15 Temmuz şehidi var. Buraya koca devletin erkanı geliyor da yarın Feyyaz'ın şehit olduğu ölüm yıl dönümünde Feyyaz'ın mezarına gelecek mi bakalım? Şehidi bile ikiye ayırdılar" demişti.

NE OLMUŞTU

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in düzenlediği canlı bomba saldırısında 33 kişinin yaşamını yitirmesinden iki gün sonra, 22 Temmuz 2015'te bu kez Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar, evlerinde silahla öldürülmüş olarak bulundu. Terör örgütü PKK, saldırıyı düzenleyenler için "Apocu fedai timi. Bizden bağımsız, yerel bir güç" açıklaması yapmıştı.

Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü tutuklu 9 sanıklı davada, 1 Mart 2018 tarihli karar duruşmasında, tüm sanıkların beraatına karar vermişti.

Davaya bakan hakimlerden Nurettin Bulut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. Tutuklu sanıkların avukatı Hüseyin Akay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan son duruşmada suikasttaki FETÖ şüphesini dile getirmişti. Avukat Akay, HTS dokümanlarının imha edilmesini, hiçbir delil olmamasına rağmen müvekkilleri hakkında tutuklama kararı verdiğini öne sürdüğü hakim Nurettin Bulut'un FETÖ kapsamında tutuklanmasını hatırlatmıştı. Akay, ayrıca ihbarı yapanların FETÖ kapsamında arandığını ve tutuklandığını belirterek konunun araştırılmasını istemişti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ceylanpınar Suikastında Yaşamını Yitiren Polis Memuru Feyyaz Yumuşak Yaşasaydı Bugün 34 Yaşına Girecekti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement