Cezaevinde Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi Açıldı

Cezaevinde Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi Açıldı

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde hizmet verecek olan Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi ve resim sergisi açıldı.

20.06.2013 17:28

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde hizmet verecek olan Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi ve resim sergisi açıldı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Emniyet Müdürü Ayhan Buran, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Cezaevi Savcısı Cemalettin Şimşek'in katıldığı törende, ilk olarak Metal İşleme Atölyesi ardından, Diş Ünitesi ve Resim Sergisi'nin açılışları yapıldı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, diş ünitesi, metal işlem atölyesi ve resim sergisi hakkında bilgi vererek, "Diş ünitesi gerçekten bizim için büyük bir ihtiyaçtı. Daha önceki diş sağlığıyla ilgili hizmetleri, fiziki şartları son derece olumsuz olan Diş Hastanesi'nden alıyorduk. Fakat çok yetersiz olduğu için çok sıkıntı çekiyordu hem mahkumlarımız, hem cezaevi personeli, hem de hastane personeli. Daha önce lojman olarak kullanılan binayı Diş Ünitesi'ne çevirdik. Artık hem açık cezaevi, hem de kapalı cezaevi mahkumlarımızın diş muayeneleri ve tedavileri burada yapılacak. Diş Hastanesi'ne gitmeyecekler ve bu bizleri çok rahatlatacak" dedi.

Metal işleme atölyemizde ise büro malzemeleri ürettiklerini anlatan Başsavcı Çatal, "Şu anda 20 mahkumumuz çalışıyor ve hızla sayıyı arttırma çabasındayız. Atölyede çalışan mahkumlarımız günlük 20 lira ücret alıyorlar ve sigortalarını da Adalet Bakanlığı karşılıyor. Buradan Elazığlı işadamlarımıza da sesleniyorum. Buraya gelsinler yatırım yapsınlar. İşçilik maliyetleri burada son derece düşük. Zaten bizim amacımız kar etmek değil, mahkumlara bir meslek öğretmek. Şu anda 20 mahkum arkadaşımız meslek öğrendi. Tahliyelerine müteakip öğrendikleri bu meslek dallarında dışarıda çalışmak suretiyle maddi kazanca ulaşmış olacaklar. İşadamlarımızın buraya yatırım yapmak suretiyle, çalışıp meslek öğrenen mahkum sayısını arttıracakları ümidindeyiz" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Diş Ünitesi, Metal İşleme Atölyesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement