Chp: Erdoğan'ın YÖK'ü Yönettiği İddiası Doğru Mu? - Son Dakika
Güncel

Chp: Erdoğan'ın YÖK'ü Yönettiği İddiası Doğru Mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK'te Başkan Vekilliğine getirdiği Yekta Saraç (kamuoyunda Alo Fatih olarak bilinen Fatih Saraç'ın kardeşi) aracılığıyla YÖK'ü yönettiği iddiası doğru mudur?

21.03.2014 10:11

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK'te Başkan Vekilliğine getirdiği Yekta Saraç (kamuoyunda Alo Fatih olarak bilinen Fatih Saraç'ın kardeşi) aracılığıyla YÖK'ü yönettiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

"Üniversitelere rektör atamaları Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine mi gerçekleştirilmektedir? Recep Tayyip Erdoğan'ın Yök Başkan Vekilliğine getirdiği Yekta Saraç'ı kullanarak Bezmi Alem rektörü olarak Saffet Tüzgen'i, İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak'ta Yunus Söyler'in atanmasını sağladığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu rektörler görevlerine devam ediyorlar mıdır? Yekta Saraç'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK'teki komiseri olduğu doğru mudur? "Alo Yekta' ile kaç talimat verilmiştir? Verilen talimatların konulara göre dağılımı nedir? Yekta Saraç, Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK teki paralel başkanı mıdır? Yekta Saraç'ın, YÖK kurul kararına ihtiyaç duyulduğunda güçlü bir biçimde Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda karar aldırdığı iddiası doğru mudur? Yukarıya gidiyor mu dediği yer neresidir? Recep Tayyip Erdoğan kendisine çok yakın olan arkadaşlarını üniversitelerin önemli pozisyonlarına getirerek nepotizm (akraba ve yakın arkadaşları kayırma) yaparak üniversiteleri kendisine bağlı kurumlar haline mi getirmeyi amaçlamaktadır? Gizli belge ve bilgileri yayınlayan cryptome.org sitesinin YÖK'ün (Yükseköğretim Kurulu) kuruluş yıl dönümünde yayınladığı Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK üzerinde nasıl hakimiyet oluşturmaya çalıştığını gösteren Turkish Prime Minister Plans to Takeover Universities orijinal başlıklı yazısı bütün ayrıntılarıyla doğru mudur?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp: Erdoğan'ın YÖK'ü Yönettiği İddiası Doğru Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement