CHP'li Atıcı: Tevfik Sırrı Gür Stadı Avm mi Olacak ? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Atıcı: Tevfik Sırrı Gür Stadı Avm mi Olacak ?

CHP\'li Atıcı: Tevfik Sırrı Gür Stadı Avm mi Olacak ?

Chp Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun TOKİ'ye devredilip yıkılarak AVM yapılacağına dair iddialarını soru önergesiyle meclise taşıyarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

09.12.2014 14:33

Chp Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun TOKİ'ye devredilip yıkılarak AVM yapılacağına dair iddialarını soru önergesiyle meclise taşıyarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

TBMM'ye verdiği soru önergesinde Mersin 17'nci Akdeniz Oyunları ile ilgili şaibe ve yolsuzlukların ardı arkasının kesilmediğini öne süren Atıcı, şunları kaydetti:

"Mersin Arena Stadı olarak da anılan Akdeniz Oyunları için yapılan stadyum hakkında çeşitli iddialar, belgeler ve itiraflar basında yer almaya devam etmektedir. Mersin'de düzenlenen 17'nci Akdeniz Oyunları, tesislerin yapım sorunu, sporcularımızda doping, Mersin dışından taşınan seyirciler ve tanıtım, organizasyon ve yatırım harcamalarındaki şaibelerle anılmaktadır. Dönemin başbakanı bu konularda verdiğim 7/ 28573 esas numaralı soru önergeme yanıt verememiştir. 'Süküt ikrardan gelir' deyimi, Sayıştay'ın raporlarına yansıyan usulsüzlüklerle sabit olmuştur. Buna rağmen konunun kapanmadığı ve iddiaların daha vahim şekilde ortaya çıkmaya devam ettiği görülmektedir. Mersin'in en müstesna yerinde bulunan tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun, yapılan Arena Stadı'na karşılık, TOKİ'ye AVM yapılmak üzere devredildiği, yeni stadın da çeşitli eksikliklerle teslim alındığı iddia edilmektedir."

Atıcı, soru önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

"Tevfik Sırrı Gür Stadı, Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) hangi tarihte ve hangi şartlarla devredilmiştir? Tevfik Sırrı Gür Stadı ile beraber devredilen arazi toplam kaç metrekaredir? Bu stadyum için bir bedel tespit çalışması yapılmış mıdır? Yeni Mersin Stadyumu'nun (Arena) yapıldığı arazi kaç metrekaredir? Bu arazi için kaç lira bedel ödenmiştir? Yeni Mersin Stadyumu (Arena) inşaatıyla birlikte toplam kaç liraya mal olmuştur? Yeni stadyumu yapan şirketlerle TOKİ arasında Tevfik Sırrı Gür Stadı ve alanı için herhangi bir sözleşme veya herhangi bir ortaklık anlaşması yapılmış mıdır? Yeni Mersin Stadyumu'nda, futbol ligi maçlarının oynanmasına engel olan, UEFA veya Futbol Federasyonu kriterleri hangileridir? Eksiklerin tahmini bedeli kaç liradır? Bu eksiklere rağmen stadyumun kabulü neden yapılmıştır?"

1943-1947 yılları arasında görev yapan Mersin Valisi Tevfik Sırrı Gür'ün isminin verildiği stadyumun yapımına 1946 yılında başlanmış, 17 bin 500 kişilik çim yüzeyli stadyum 5 yıl da tamamlanmıştı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Atıcı: Tevfik Sırrı Gür Stadı Avm mi Olacak ? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement