Chp'li Ediboğlu Tır'da Yakalanan Silahları Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp'li Ediboğlu Tır'da Yakalanan Silahları Sordu

Chp\'li Ediboğlu Tır\'da Yakalanan Silahları Sordu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "8 Kasım 2013 günü uyuşturucu ihbarını değerlendiren Adana polisi bir TIR'da 931 havan mermi kovanı ve 10 havan rampası yakalarken, TIR şoförü L.K.'nın mahkemeye verdiği"...

27.11.2013 13:24

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "8 Kasım 2013 günü uyuşturucu ihbarını değerlendiren Adana polisi bir TIR'da 931 havan mermi kovanı ve 10 havan rampası yakalarken, TIR şoförü L.K.'nın mahkemeye verdiği ifadeye göre bu sevkiyatlar daha önce de yapılmış ve cephanelik malzemeleri Jandarma kontrolünde Suriye'deki El-Kaide terör örgütüne teslim edilmiş midir?" diye sordu.

Ediboğlu, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Ulusal ve uluslararası basında yer alan habere ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'den Suriye'ye silah sevkiyatının yapıldığı, bunun bir suç olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin meşruluğunu uluslararası alanda tartışılmasına yol açacak gelişmeleri de beraberinde taşıdığı yazıldı ve ifade edildi" dedi.

Ediboğlu, şöyle devam etti:

"Bu cephanelik malzemelerinin Konya ve Adana'daki bazı atölyelerde üretildiği doğru mudur? Doğru ise bu cephanelik malzemelerinin üretilmesine göz mü yumulmuştur? Daha da önemlisi sanıkların mahkemeye verdiği ifadeler

Türkiye'nin meşruluğunu uluslararası alanda tartışılmaya açmaz mı?

Bu silahları temin ettiği ifade edilen Suriye uyruklu Heysem Topalca'nın adının Reyhanlı'daki patlamada da gündeme geldiği, buna rağmen tanık olarak bile dinlenmediği iddiaları doğru mudur? Ayrıca Heysem Topalca'nın Konya'da bir ay boyunca silah ürettirmesine rağmen istihbarat birimlerinin bunu görmezden geldiği ve bu silahların Jandarma denetiminde El-Kaide'ye gönderildiği resmi tutanaklar arasına girmiş ise, bu tutanak kayıtları Türkiye'nin başını ağrıtmaz mı?

Tüm bu konular ile ilgili kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Ediboğlu Tır'da Yakalanan Silahları Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement