CHP'li Erdoğdu: AB Türkiye'de Kullandırdığı Fonları İncelemeye Aldı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdoğdu: AB Türkiye'de Kullandırdığı Fonları İncelemeye Aldı

CHP\'li Erdoğdu: AB Türkiye\'de Kullandırdığı Fonları İncelemeye Aldı
25.03.2014 09:58

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AB'nin Türkiye'de kullandırdığı fonları incelemeye aldığını belirterek, "İddialar doğru çıkarsa 2014 için Erasmus programı askıya alınabilecek.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AB'nin Türkiye'de kullandırdığı fonları incelemeye aldığını belirterek, "İddialar doğru çıkarsa 2014 için Erasmus programı askıya alınabilecek. Gençlerin geleceği, bu iddialar nedeniyle tehlike altında" dedi.

Erdoğdu yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nun AB fonlarının usulsüz kullanıldığına dair iddiaların araştırılması için inceleme başlattığını ifade etti.

İddiaların doğru çıkması durumunda 2014 yılı için Erasmus programının askıya alınabileceğine işaret eden Erdoğdu, 2012 ve 2013 programlarına AB'nin ayırdığı paranın geri alınabilmesi için para cezası kesilmesinin gündeme geleceğini söyledi. Bu miktarların 2012'de 3,5 milyon Euro, 2013'te de yaklaşık 5 milyon Euro olduğunu ifade eden Erdoğdu, 2014'teki miktarın Türkiye ile imzalanacak mutabakat zaptına bağlı olarak 5,2 milyon Euro olması beklendiğini bildirdi.

Erdoğdu, "Bakanlık kadrolarındaki rehber istihdamları için de KPSS puanı yerine Egemen Bağış'ın talimatıyla usulsüzlük yapıldı ve belirlenen isimlerin gerekli şartlar sağlanmaksızın istihdam edildi" iddiasında da bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdoğdu: AB Türkiye'de Kullandırdığı Fonları İncelemeye Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement