CHP'li Eski Vekil Kamacı; Artık Kimseye Arabamı Vermeyeceğim - Son Dakika
Güncel

CHP'li Eski Vekil Kamacı; Artık Kimseye Arabamı Vermeyeceğim

CHP\'li Eski Vekil Kamacı; Artık Kimseye Arabamı Vermeyeceğim

Otomobilini verdiği partililerin kaza yapması sonucu yaşamını yitiren dönemin CHP İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya'nın ailesi tarafından açılan tazminat davasında 800 bin lira ödemeye mahkum edilen CHP Antalya eski Milletvekili Nail Kamacı, çok...

24.01.2013 16:28

Otomobilini verdiği partililerin kaza yapması sonucu yaşamını yitiren dönemin CHP İl Başkanı Mustafa Çetin Kaya'nın ailesi tarafından açılan tazminat davasında 800 bin lira ödemeye mahkum edilen CHP Antalya eski Milletvekili Nail Kamacı, çok üzgün olduğunu ve artık kimseye aracını vermeyeceğini söyledi.

Avukatı Alpay Atakan ile birlikte Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi'ne ait lokalde basın toplantısı düzenleyen eski vekil Nail Kamacı, 27 yıllık siyasi hayatının en zor toplantısını yaptığını söyledi. 2001 yılında Antalya'nın Gündoğmuş İlçesi'nde meydana gelen olayda, biri eski il başkanı, biri parti yöneticisi diğeri de parti delegesi 3 arkadaşını kaybettiğini anlatan Nail Kamacı, "Ölenlerin ailelerinden ikisi, arabamı vermemden dolayı bana kan davası açtılar. Bu olayla ilgili o günden sonra da hiç konuşmadım" dedi.

KİMSEYE ARABAMI VERMEYECEĞİM

Mahkemenin 20 Eylül 2012 tarihinde verdiği karar sonrası yaklaşık 800 bin TL'lik tazminatın ortaya çıktığını aktaran Nail Kamacı, olayı çok sayıda kişi bilmesine rağmen 'kol kırılır yen içinde kalır' düşüncesiyle bugüne kadar gündeme gelmediğini kaydetti. Daha sonra bu olayın basına yansıdığını vurgulayan Nail Kamacı, "Sadece CHP kamuoyunda tartışıldığı için üzgün olduğumu söyleyebilirim. Artık kimseye arabamı vermeyeceğimi söyleyebilirim" dedi.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Başına gelen olayı örgüt siyasetiyle uğraşmanın getirdiği bir sonuç olarak nitelendiren Nail Kamacı, "Eğer örgüt siyasetiyle uğraşmazsanız, kimseyi arabanıza almak zorunda değilsiniz, kimseyi bir yere götürmek zorunda değilsiniz. Umarım hayatımın hiçbir evresinde böyle bir toplantıya bir daha muhatap kalmam. Onların ruhları şad olsun" diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından bugüne kadar başka birine aracını verip vermediği sorulan Nail Kamacı, "Verdim. Ama şimdi vermeyi düşünmüyorum. Ama bu 'Vermeyeceğim' demekle de olmuyor" dedi.

Kamacı, olayın çözülmesi için partinin arabuluculuk yapıp yapmadığı sorusuna ise "Bu işlerin arabuluculuğu çok zordur. Yani arkadaşlardan muhakkak bu işlere girenler olmuş benim duyduğum kadarıyla, ama sonuç vermedi" dedi. Nail Kamacı, "Beni yargılayanlar da arabalarını emanet olarak çocuklarına vermiyorlar mı?" diyerek, yargı kararına tepki gösterdi.

KARAR TEMYİZ EDİLDİ

Kamacı'nın avukatı Okan Köken ise mahkemenin verdiği maddi ve manevi tazminat davasının sonuçlandığını ve dosyayı Yargıtay'da temyiz ettiklerini anlattı.

Nail Kamacı'nın yaşadığı olayla ilgili daha önce de alınmış emsal kararların varlığından bahseden Okan Köken, "Fakat burada şöyle bir benzersizlik var. Genelde böyle dosyalarda araç sahibi arkadaşıyla beraber hareket eder. Misafir arkadaşınızı arabanıza alırsınız, yola çıkarsınız ve trafik kazası yaparsınız, arkadaşınız vefat eder ya da yaralanır, buna ilişkin davalar var. Ama sizin sadece arabanızı verdiğiniz ve aracın kaza yapması neticesinde ölen arkadaşınızın ailesinin açtığı tazminat davasıyla ilgili benim karşılaştığım bir yargı kararı yok" ifadelerini kullandı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Eski Vekil Kamacı; Artık Kimseye Arabamı Vermeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement