CHP'li Özdemir: Bu Davanın Tanığı Olmaktan Utanç Duyuyorum - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özdemir: Bu Davanın Tanığı Olmaktan Utanç Duyuyorum

CHP\'li Özdemir: Bu Davanın Tanığı Olmaktan Utanç Duyuyorum

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir,'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasında tanık olarak dinlendi.

24.07.2013 13:04  Güncelleme: 15:33

Chp Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur'un ifadesini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddiasıyla görülen davada tanık olarak dinlendi. Özdemir, "Akıldan yoksun bir iddianın mahkemenizi işgal ediyor olmasından, arkadaşlarımın bu davanın sanığı benim de tanığı olmaktan utanç duyuyorum" dedi. Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 14 sanıklı 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur' ile görüşerek ifadesini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddiasıyla CHP'li Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe ve İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. TMK ile görevli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'Ergenekon' terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek suçlarından Tınastepe hakkında 13.5 yıldan 31 yıla kadar, Ahmet Ersin hakkında ise 11.5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tutuksuz yargılanan iki eski milletvekilin 5'inci duruşmasında CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Erzincan eski İl Başkanı Coşkun Yılmaz tanık olarak dinlendi. İlhan Cihaner'in tutuklanmasından sonra İnsan Hakları Komisyonu tarafından görevlendirildikleri için Ahmet Ersin ile Erzurum'a geldiklerini anımsatan Malik Ecder Özdemir şunları söyledi:

"O ÇANTADA BİR ŞEY YOKTU"

"18 Şubat 2010 günü Ahmet Ersin ile Ankara'dan Erzurum'a geldik. Ersin, uçakta çantasını açtı, içerisinde dosyalar ve kişisel eşyaları vardı. Namusum şerefim üzerine söylüyorum o çantada bir şey yoktu. Sivil ceza evindeki İlhan Cihaner'i ardından askeri ceza evindeki İl Jandarma Alay Komutanı ile MİT görevlilerini ziyaret ettik. Akşama doğru karayolu ile Erzincan'a gittik. Kaldığımız Eriza Otel'de sabah kahvaltı yaptık. 30'a yakın partili ve başka müşteri vardı. Özel görüşme yapılacak bir ortam yoktu. Herkes açık ortamda birbirini görebiliyordu. Ertesi gün televizyonlarda ibretle izledik: 'Ahmet Ersin'in çantasında para vardı.' Hatta bu durum TBMM kulislerinde espri konusu oldu. Kimde para vardır 'Ahmet Ersin'de diye. Ahmet Ersin ile Siirt'in Eruh ilçesindeki tecavüz olayında da görevliydik. Eruh'a gittiğimizde gençler yanımıza geldi ve 'çanta nerede?' diye espri yaptılar. Ahmet beyin çantası kendisinden daha meşhur oldu. Bugün duruşmaya üç milletvekili geldik. İkisi sanık, ben de tanık olarak. Ben de sanık olarak gelebilirdim. Akıldan yoksun bir iddianın mahkemenizi işgal ediyor olmasından, arkadaşlarımın bu davanın sanığı, benim de tanığı olmaktan utanç duyuyorum. Bir milletvekili 80 bin lirayı, o kadar çok parayı ne diye versin? Otelden hiç ayrılmadık ve Paradise pastahanesine gitmedik."

Malik Ecder Özdemir'in ifadesi ardından Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yaşar Sadık Taşkın, "Cebinden çıkarıp parayı direk verdiğini söylemiyoruz, parayı vermeye aracılık ettiği iddiası var" dedi. Mahkeme diğer tanık Fox TV muhabiri Kemal Aktaş'ın da talimatla Ankara'da ifadesinin alınması için duruşmayı ertelendi.

MEŞHUR ÇANTAYI ÇOCUKLARINA MİRAS BIRAKACAK

Mahkeme sonrası Adliye Sarayı önünde açıklama yapan Malik Ecder Özmedir, ilk dez bir duruşmada tanıklık yaptığını bildirdi. Özdemir, "O gizli tanıklar benim için de böyle bir çamur atsalardı, bugün ben de sanık olarak yargılanabilirdim. Türkiye'de adaletin nasıl belli kanalları ile yok edildiğini, devletin adalet dağıtmaktan uzaklaşıp tam tersine özel yetkili mahkemeler aracılığı ile bu mahkemeleri adeta insanlar üzerinde adaleti yok etmek adına, nasıl kullanıldığının bir örneğini yaşadık. Akıl, mantıktan yoksun ve başkaca davalarda olduğu gibi iki gizli tanık isimsiz ihbar mektuplarına dayalı bir davanın bir başka örneğini bir başka versiyonunu burada yaşıyoruz. İnşallah Türkiye en kısa zamanda bu utanç tablosundan kurtulur" diye konuştu.

Kendisine ve yargıya güvendiğini söyleyen Ahmet Ersin ise çantasının kendisinden daha meşhur olduğunu belirtti. Ersin, "Çantamı çocuklarıma miras bırakacağım" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Özdemir: Bu Davanın Tanığı Olmaktan Utanç Duyuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement