CHP'li Tanrıkulu'ndan Roboski Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Tanrıkulu'ndan Roboski Açıklaması

CHP\'li Tanrıkulu\'ndan Roboski Açıklaması
27.12.2013 15:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 34 kişinin öldüğü Uludere olayının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 34 kişinin öldüğü Uludere olayının yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Uludere olayının Kürt sorununa yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Tanrıkulu, "İki yıldır üstü kapatılmaya çalışılan Roboski'nin hesabı aradan değil iki yıl, on yıllar da geçse unutulmayacak ve er ya da geç sorumluları yargı önünde hesaba çekilecektir!" dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Tanrıkulu, "Bundan tam iki yıl önce, aralarında çocukların da bulunduğu 34 Roboski köylüsü, Ankara'dan verilen emir sonucu askeri uçaklarla bombalanarak katledildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ellerinize sağlık' dercesine TSK'ya teşekkür etti. Roboski köylüleri çocuklarının cansız bedenlerini battaniyelere sarıp katırların sırtında getirirken, hükümet katliamı haklı çıkarmak için vicdansızca, ahlaksızca beyanatlarda bulundu" diyerek şöyle devam etti:

"TBMM bünyesinde oluşturulan Uludere Alt Komisyonu'nun hazırladığı rapor, AKP'li üyeler eliyle katliama kılıf uydurma belgesi olarak tarihe geçti. Katliamın araştırılması için yeni bir komisyon oluşturulması önerimiz ve konuyla ilgili sorduğumuz soru önergeleri AKP tarafından yanıtsız bırakıldı. Katliamda birincil sorumluluğu bulunan Başbakan başta olmak üzere hükümetin hiçbir mensubu özür dilemedi. Bunun yerine köylülerin acısını tazminatla satın almaya yeltendiler.

Tam iki yıl oldu. Roboski'de açılan yaranın acısı tüm bölgeye yayıldı ve hiçbir zaman dinmedi ama AKP'yi Roboski'nin ahı tuttu. Bugün, Roboski'nin hesabını veremeyen, acılı ailelerin ahını alan AKP hükümeti, başka kirli ilişiklerden ötürü sarsılıyor. Savunmasız köylülerin katledilmesi emrini verenler, şimdi utanmadan barış ve çözümden söz edebiliyor. Roboski katliamının hesabı verilmeden barıştan da çözümden de söz edilemez! Fakat Başbakan Erdoğan'ın Roboski'nin hesabını vermeye cesareti yok. Zira hesap günü geldiğinde bu katliamın esas sorumlusu olduğu ortaya çıkacak ve bulunduğu makamda daha fazla oturamayacaktır. Ahlak ve erdem sahibi insanlar, yaptıklarının bedelini göze alırlar. Fakat AKP hükümetinin böyle bir erdeme haiz olmadığı aradan geçen iki yılda net olarak anlaşılmıştır."

Uludere olayının Kürt sorununa yeni bir boyut kazandırdığını vurgulayan Tanrıkulu, "Toplumsal ayrışmayı artırmış, güven duygusunu derinden zedelemiştir. Bu katliamın yarattığı acı, sorumluları hesap vermediği sürece dinmeyecektir. Katliamın sorumlularının hesap vermesi, yargı önüne çıkarılması için yürüttüğümüz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğimizden, Roboskili ailelerle bundan sonra da omuz omuza olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın! İki yıldır üstü kapatılmaya çalışılan Roboski'nin hesabı aradan değil iki yıl, on yıllar da geçse unutulmayacak ve er ya da geç sorumluları yargı önünde hesaba çekilecektir!" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu'ndan Roboski Açıklaması - Son Dakika


Advertisement