CHP Milletvekili Yüceer: Kadınlar Yeterince Temsil Edilmiyor - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Yüceer: Kadınlar Yeterince Temsil Edilmiyor

CHP Milletvekili Yüceer: Kadınlar Yeterince Temsil Edilmiyor

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye'de nüfusun yarısını oluşturmasına rağmen kadınların yeterince temsil edilemediğini söyledi.

05.12.2014 16:33  Güncelleme: 16:46

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye'de nüfusun yarısını oluşturmasına rağmen kadınların yeterince temsil edilemediğini söyledi.'5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı' verilmesinin yıldönümü nedeniyle CHP Gaziantep İl binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, CHP İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve Kadın Kolları Başkanı Semra Harman ile partililer katıldı. CHP İl Kadın Kolları Başkan Semra Harman, kadınlara seçme ve seçilme hakkının kağıt üzerinde kaldığını söyledi. Atatürk'ün öngörüsü ile kadınların birçok Avrupa ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini vurgulayan Harman şöyle konuştu

CHP olarak kazanılmış haklarımızı koruyarak yaşatılması için mücadelemize devam edeceğiz. İnsanlık iki kanatlı bir kuştur bu kanatlardan sağ kanat erkeklerse sol kanat kadınlardır. Hiçbir kuş tek kanatla uçamaz, ancak kendi ekseni etrafında döner. İşte bu nedenle biz CHP olarak kadın erkek eşitliğini demokrasinin ve tüm toplumun güçlenmesi için olmazsa olmaz koşullardan biri olarak görüyor, artık seçmek yetmez; seçilmek ve yönetmek istiyoruz diyoruz.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise kadınların yeteri derecede temsil edilemediğini belirterek, Toplumun yarısını kadın nüfusu oluşturuyor ama maalesef kadınlar yeteri kadar temsil edilemiyor. 80 yıldır kadınlar için bir adım atılmadı. Cumhuriyet dönemlerini anlatıyoruz; ilk 10 yılında yapılan gelişmelerden, yapılan hak mücadelesinden daha doğrusu yaptırılan, çıkartılan yasaların yaşama geçirilmesindeki kararlılığa önem veriyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Yüceer: Kadınlar Yeterince Temsil Edilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement