CHP, Olağanüstü Tüzük Kurultayı İçin Hazırlık Komisyonu Kurdu - Son Dakika
Güncel

CHP, Olağanüstü Tüzük Kurultayı İçin Hazırlık Komisyonu Kurdu

CHP, Olağanüstü Tüzük Kurultayı İçin Hazırlık Komisyonu Kurdu

CHP, 26 Şubat'ta yapılacak olağanüstü kurultay çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan, kurultay hazırlık komisyonu kurdu.

30.01.2012 17:43

CHP, 26 Şubat'ta yapılacak olağanüstü kurultay çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan, kurultay hazırlık komisyonu kurdu. Komisyonda, Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Atilla Emek, Birgül Ayman Güler, Mehmet Zeki Gündüz, Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in yer aldığı bildirildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, toplantıda güncel siyasal gelişmeler ile örgütsel çalışmaların görüşüldüğü kaydetti.

CHP MYK'nın değerlendirmeleri sonunda, Hamas'ın Türkiye'de temsilcilik açması için koşulların uygun ve yeterli olmadığının belirlendiğini ifade eden Güler, "Çünkü, Filistin'in Ankara Büyükelçiliği, Filistin halkının tamamını temsil etmekle görevlidir. Hamas'ın ayrıca temsilcilik açmasına izin vermek, Filistin halkının birleşme ve birlikte hareket etme iradesine zarar verebileceği gibi, Türkiye'nin iç güvenliği bakımından da çeşitli olumsuzluklara yol açabilir" dedi. Güler, AKP Hükümeti'nin Hamas temsilciliğine ilişkin kararını, hem Filistin'in birliği, hem de Türkiye üzerindeki etkileri bakımından yeniden değerlendirmeye almasını istedi.

Öte yandan, MYK'da örgütsel çalışmaların da değerlendirildiğini ifade eden Güler, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na Parti Meclisi Üyesi Deniz Pınar Atılgan'ın getirilmesine karar verildiğini belirtti. Güler, Atılgan'ın siyasi çalışmalarına 1978 yılında CHP Gençlik Kolları'nda başladığı, CHP'nin çeşitli kademelerinde yürüttüğü çalışmalarını son on dönem boyunca Parti Meclisi üyeliği ile sürdürdüğü bilgisini verdi.

TÜZÜK KOMİSYONU

CHP MYK'nın uzun zamandan beri sürdürdüğü tüzük değişikliği çalışmalarını da değerlendirdiği belirten Güler, parti örgütlerinden alınan görüş ve önerilere dayanılarak üretilen taslaklardan üçüncüsünün, CHP'nin Intranet sistemi üzerinden görüşe açıldığını da kaydetti.

Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine 26 Şubat Pazar günü toplanacak olan 16. Olağanüstü Kurultay'ın çalışmalarını yürütmek üzere MYK üyelerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu kaydederken, "Komisyonda, MYK üyeleri Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Gürsel Tekin, Atilla Emek, Birgül Ayman Güler, Mehmet Zeki Gündüz, Perihan Sarı ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil yer aldı" dedi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Olağanüstü Tüzük Kurultayı İçin Hazırlık Komisyonu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement