CIA Başkanı: ABD, Esad'ın Devrilmesini İstemiyor - Son Dakika
Güncel

CIA Başkanı: ABD, Esad'ın Devrilmesini İstemiyor

CIA Başkanı John Brennan, Washington yönetiminin Suriye'de IŞİD gibi örgütlerin hakim olması tehlikesi nedeniyle rejimin yıkılmasını istemediğini söyledi.

14.03.2015 04:49  Güncelleme: 12:48

​ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Hiçbirimiz ne Rusya, ne ABD, ne (IŞİD'e karşı) koalisyon ne de bölgedeki devletler Şam'daki hükümetin ve siyasi kurumların çökmesini istemiyoruz" dedi. Brennan, IŞİD gibi terörist grupların yeni teknolojiler yardımıyla daha koordine saldırılar gerçekleştirebildiklerini söyledi.

"ABD'NİN ENDİŞELERİ VAR"

Brennan, ABD yönetiminin rejimin çökmesi halinde yerini kimin alacağına dair endişeleri olduğunu belirterek "Bence bu meşru bir endişe" dedi.

"ABD SURİYE'DE HÜKÜMETİN ÇÖKÜŞÜNÜ İSTEMİYOR"

Suriye'nin bazı bölgelerinde IŞİD ve El Kaide gibi 'radikal unsurların egemen olduğuna' dikkat çeken Brennan, "Yapmayı istediğimiz son şey onların Şam'a yürümelerine izin vermektir. Hiçbirimiz, Rusya, ABD, koalisyon, bölge ülkeleri Şam'daki siyasi kurumların ve hükümetin çöküşünü istemiyor" ifadelerini kullandı.

Brennan, "Bundan dolayı da Suriye muhalefetinin içinde bulunan radikal olmayan unsurların güçlendirilmesi büyük önem taşıyor" diye konuştu.



"MODERN İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ MÜCADELEYİ ZORLAŞTIRIYOR"

Brennan, New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, terörist grupların daha operasyonel hale geldiklerini belirterek, "Terörizmle savaşı güçleştiren, sadece onların beslendikleri ideoloji ya da taktikleri değil. Modern iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar da mücadeleyi zorlaştırıyor" dedi.

"BUGÜNÜN DÜNYASINDA TERÖR TEHDİDİ BÜYÜDÜ"

Terör gruplarının gelişmiş teknolojik imkanları yeni eleman kazanmada, propagandalarını yaymada ve tüm dünyadaki sempatizanlarını kendi adlarına harekete geçirmede kullandığını ifade eden Brennan, "Bugünün birbirine bağlanmış dünyasında terör tehdidi büyüdü. Dünyanın bir köşesinde yaşanan olay binlerce kilometre ötede aniden bir reaksiyona neden olabiliyor. Tek başına yaşayan bir aşırılık yanlısı evinden bile çıkmadan internetten nasıl saldırı düzenleyebileceğini öğrenebiliyor" diye konuştu.

DÜNYADAN ÖRNEKLER VERDİ

Brennan, konuşmasında Fransa'daki dergi saldırısı, Danimarka'da bir yönetmenin öldürülmesi ve Pakistan'daki okul baskını gibi terör eylemlerini hatırlatarak, bu saldırıların terörün takibinin ve saldırıları önceden önlemenin ne kadar zorlaştığını gösterdiğini belirtti.

"IŞİD MİLİTANLARI PSİKOPAT KATİL"

IŞİD'in yapısına ilişkin de açıklamalar yapan Brennan, "IŞİD militanlarının çoğu, dini kendilerine maske olarak kullanan psikopat katil" dedi.

"IŞİD MİLİTANLARINA 'MÜSLÜMAN TERÖRİST' DEMEK YANLIŞ"

IŞİD militanlarına "Müslüman terörist" demenin yanlış olduğunu da vurgulayan Brennan, "Bu katilleri 'Müslüman terörist' ya da 'aşırı İslamcı' diye nitelendirmek bu kişilere çok istedikleri ancak haketmedikleri bir çeşit meşruiyet sağlamaktır" diye konuştu.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ÖNCELİĞİ DEĞİŞTİ

ABD yönetimi Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Esad rejimine karşı bir pozisyonda duruyor. Ancak Washington çözümün sadece siyasal bir yolla çözülebileceği kanaatinde.

ABD ayrıca IŞİD'in Suriye topraklarında egemen olmasının ardından rejimle mücadele önceliğinden vazgeçti ve Suriye'de öncelikli tehdit olarak IŞİD'i görmeye başladı.

Eylül ayında, liderliğini yaptığı koalisyon ile birlikte Suriye'deki IŞİD mevzilerini havadan vurmaya başlayan ABD, IŞİD'le savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve PYD'ye de destek sağladı.

CIA Başkanı: ABD, Esad\'ın Devrilmesini İstemiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CIA Başkanı: ABD, Esad'ın Devrilmesini İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • yavuz: Siyonist ABD iran suriye şia yönetimi orta doğunun şeytani dır gizli ittifak kurup sünni kani dökmektedir şia lar hain olduğu için istediğini yaptiriyorlar 14 3 Yanıtla
  • yeterrr: Bunu sağır sultan bile biliyor ki Amerka bu dünya onun etrafın da dönüyor ya Allah büyük onun da sonu gelir bir gün inşallah 17 0 Yanıtla
  • PARÇALANMA: ORTADOĞU HARİTASINI DEĞİŞTİRMEK İSTEYENLER ZATEN BUNLAR, BU ÜLKELERDE NE KADAR KAOS, NE KADAR SAVAŞ VARSA . PARÇALANMA CIA İÇİN O KADAR KOLAY, YETERKİ İSRAİL ŞEYTANLARI HAYATTA KALSIN! 13 1 Yanıtla
  • MAMOSTE: Tabi istemez esad ve abd anlaştı bu kadar sinirlenmiş bir esad abd desteğini alıp şimdi neler yapmaz türkiyeninde papucu tutarsızlıklarından dolayı dama atıldı adamın ülkesi harabe oldu şimdi sıra harabe olmayan yerlerde. 6 3 Yanıtla
  • HEY EŞ YE: BİZİM DİNİMİZ İSLAM, KİTABIMIZ KURAN, KURAN-I KERİM'İN ESAS DİLİ ARAPÇA, PEYGAMBERİMİZ ARAP KUREYŞ'Lİ YANİ BATI DİLİ İLE WHAT İS THİS YAZCAĞINIZ ARAPÇA OLARAK HEY EŞ YE (BU NEDİR) DESENİZ DAHA MAKBUL OLMAZMI? BATILI BİR HİÇTİR. GERÇEK İSE DOĞUDA'DIR. KIYAMET ŞAMDA KOPACAKTIR. BATIDA DEĞİL. 3 6 Yanıtla
  • SONO: ne oldu esad 1 ayda gider diyenler neredesiniz. 6 2 Yanıtla
  • kemal abi: Adamlar savaş ortamının devam etmesini istiyorlar eğer suriye de Esat rejimi yıkılırsa yerine halkın seçimi gelir. . Abd bunu ne zaman istediki her zaman kendileri at oynatacaklar. . 4 1 Yanıtla
  • kumral: abd esedin yıkılmasını istemediği için işidi çıkardı. yoksa neden suriye olayları başladıktan sonra suriyede işid diye bir örgüt çıktı ki. yoksa haklılığıını nasıl savunacaktı abd. . . dünya sanada kalmaz abd. 2 3 Yanıtla

Advertisement