Çift Kol Nakilli Cihan Topal, Bu Kez Ziyarete Geldi - Son Dakika
Güncel

Çift Kol Nakilli Cihan Topal, Bu Kez Ziyarete Geldi

Çift Kol Nakilli Cihan Topal, Bu Kez Ziyarete Geldi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 5 yıl önce çift kol nakli ameliyatı ile dünya gündeminde yer alan Cihan Topal, Antalya'ya bu kez kontrol için değil, ziyaret için geldi.

03.12.2015 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 5 yıl önce çift kol nakli ameliyatı ile dünya gündeminde yer alan Cihan Topal, Antalya'ya bu kez kontrol için değil, ziyaret için geldi.

Aydın'ın Umurlu Beldesi'nde oturan Cihan Topal, 2008'de geçirdiği iş kazası sonucu iki kolunu kaybetti. Kol nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran Cihan Topal'a, kazadan 2 yıl sonra şans güldü. Muğla'da motosikletiyle geçirdiği kazadan sonra beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki Fatih Demirel'in organları bağışlandı. Demirel'in ailesi tarafından bağışlanan doku ve organları, organ bekleyen hastaları yeniden hayata bağladı.

Fatih Demirel'in kolları ise 26 Eylül 2010'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla Cihan Topal'a nakledildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan Cihan Topal, sağlığına kavuştu.

BEBEKLERİNE DOKTORUN ADINI VERDİLER

Hayatını kabusa çeviren kaza olduğunda 5 aylık Necile adlı kızı olan Cihan Topal, yıllar sonra yeniden baba olmanın sevincini yaşadı. Topal'ın eşi, 17 Haziran 2014'te bir erkek bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe, operasyonu gerçekleştiren Ömer Özkan'ın adını verdi.

Antalya'ya ilk kez kontrol için değil, ziyaret için gelen Cihan Topal, kızını bebekken doya doya kollarıyla saramadığını belirterek, "Çok şükür 25 Eylül 2010'dan sonra hayatımda çok şey değişti. Türkiye'nin ilk kol nakillisi olduktan sonra yaşadığım en önemli olay, çocuklarımın elinden tutabilmekti. Oğlum Ömer Özkan Topal, 17 ayına girdi. Çocuklarımı kucaklayıp ellerini tutabiliyorum, parka götürüp onları ellerimle okşayıp sevebiliyorum" diye konuştu. Telefonun tuşlarını yardım almadan kullandığını söyleyen Cihan Topal, "Çocuklarımın fotoğraflarını bilgisayarımda ve cep telefonumdan görebiliyorum. Sosyal paylaşım sitelerinde fotolarını paylaşabiliyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çift Kol Nakilli Cihan Topal, Bu Kez Ziyarete Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement