Cinayet Davasında Tanık Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Cinayet Davasında Tanık Gerginliği

Cinayet Davasında Tanık Gerginliği

Adana'da 50 yaşındaki Halit Kaymak'ın ip veya kablo benzeri bir cisimle boğularak öldürülmesi davasında tutuklu sanıklar 47 yaşındaki Asaf Şaşmaz ve ölenin eşi 41 yaşındaki Gülşen Kaymak ile duruşmada tanık olarak dinlenen Ramazan Tatar arasında...

31.01.2012 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 50 yaşındaki Halit Kaymak'ın ip veya kablo benzeri bir cisimle boğularak öldürülmesi davasında tutuklu sanıklar 47 yaşındaki Asaf Şaşmaz ve ölenin eşi 41 yaşındaki Gülşen Kaymak ile duruşmada tanık olarak dinlenen Ramazan Tatar arasında gerginlik yaşandı.

Başka bir suçtan cezaevinde bulunan Ramazan Tatar, tanık olarak getirildiği mahkemede, "Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak bana Halit Kaymak'ı öldürmem için 100 bin lira teklif etti. Onu öldürmem için değişik planlar yaptılar, ama öldürmeyince beni tehdit ettiler. Halit Kaymak'ı onların öldürdüğünü düşünüyorum" dedi. Tatar'ın söyledikleri nedeniyle sanıklar ve yakınları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı, tarafların yakınları adliye çıkışında da tartıştı.

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010'da merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan Tellidere Mahallesi'ndeki evinde boğularak öldürülmüş halde bulundu. Evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan Asaf Şaşmaz ile cinayete yardım ettiği iddia edilen, öldürülen Halit Kaymak'ın eşi Gülşen Kaymak nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Soruşturmanın ardından, tutuklu sanıklardan Şaşmaz hakkında 'tasarlayarak adam öldürme', Gülşen Kaymak hakkında ise 'eşini öldürmeye yardım' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

PARMAK İZİNE HEDİYELİ SAVUNMA

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan Asaf Şaşmaz, şunları söyledi:

"Gülşen Kaymak ile 3 yıldır ilişkimiz vardı. Adana'nın yanı sıra, Mersin ve Alanya'da otel ve evlerde birlikte oluyorduk. 2010'un Mart ayında Gülşen'lerin araç ve evleri kurşunlandı. Bu olayın ardından da Ramazan Tatar beni arayarak tehditlerde bulundu. Daha sonra da bu kişi, kendisini benim ve Gülşen Kaymak'ın birlikte 100 bin lira karşılığında kurşunlama olayına azmettirdiğimizi ileri sürdü ve paranın 30 bin lirasını peşin verdiğimizi iddia etti. Bu olayla ilgili emniyette ifademiz alındıktan sonra savcılık da serbest bıraktı. Gülşen Kaymak'a yakın olmak için aynı apartmandan daire aldım. Gülşen benim daireye, ben de bir alt katta bulunan Gülşen'lerin dairesine gidiyordum. Bir keresinde Gülşen temizlik yaparken el süpürgesini bırakıp bana kahve yapmak için mutfağa gitti. Ben de süpürgeyi alarak temizliğe devam ettim. 'Bu süpürge eski. Ben sana yenisini alayım' dedim. ve sonra alıp yılbaşı hediyesi olarak verdim. Parmak izim o yüzden çıkmıştır."

İLİŞKİSİNİ KABUL ETTİ

Asaf Şaşmaz ile ilişkisini doğrulayan Gülşen Kaymak ise şunları anlattı:

"İddia edildiği gibi Asaf'a anahtar vermedim. 3 yıldır dost ilişkisi yaşadığımız doğru. 2008 yılında eşim bana ve çocuklarıma ilgi göstermiyordu. Boşluk içerisindeydim. Evden çocuklarımla birlikte ayrılıp ayrı bir evde yaşamaya başladım. Ancak akrabalar araya girince yeniden eşimin yanına döndüm. Eşim de kendi hatasından kaynaklandığı için beni affetti. Döndükten sonra da Asaf'la olan ilişkimi bitirdim. Ama o bitirmedi. Beni sürekli aradı. Asaf süpürgeyi ben ayrı evde kalırken almıştı. Sonra eşimin yanına dönünce bu süpürgeyle birlikte diğer eşyaları kocama satmıştı. Ölmeden önce eşime ve bana da tehdit telefonları geliyordu. Eşim telefonunu değiştirdi. Sonra da tamamen kapattı. Bir keresinde de aracımıza spreyle 'Gavat' yazılmış. Kocam, oğluma 'Bana bir şey olursa bu evin erkeği sensin' diyordu. Olaydan önce de Asaf bana, 'Kocanla konuşacağım' dedi. Kendisinde evin anahtarı olduğunu da söyledi. Bu nedenle tedirgin oldum."

TANIK, SANIKLARI SUÇLADI

Çete lideri olduğu iddiasıyla Beycan Zümrütyaprak'ın da tutuklandığı 'Son Yaprak' adlı operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Ramazan Tatar ise, cezaevinden getirilerek mahkemede tanık olarak ifade verdi. Beycan Zümrütyaprak'ın dayısı olduğunu söyleyen Tatar şöyle dedi:

"Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak bana Halit Kaymak'ı öldürmem için 100 bin lira teklif ettiler. Onu öldürmem için değişik planlar yaptılar, ama öldürmeyince beni tehdit ettiler. Cuma namazı çıkışında, dişçiye gittiğinde öldürmem, başına çorap geçirerek silah sıkmam için planlar yaptılar, ama ben öldürmedim. Halit Kaymak'ı onların öldürdüğünü düşünüyorum."

KARŞILIKLI KÜFÜRLEŞME

Tatar'ın söyledikleri sanık ve yakınları arasında gerginliğe yol açtı. Karşılıklı bağrışmaların yaşandığı tartışmada jandarmalar gerginliğin büyümesine fırsat vermedi. Mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. Mahkeme çıkışında sanıklar ile maktulün yakınları arasında da sözlü tartışma yaşandı. Birbirlerine bağırıp, hakaret eden taraflar, polisler tarafından adliye dışına çıkartıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Davasında Tanık Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement