Cinayet Sanığına 90 Yıl 10 Ay Ceza - Son Dakika
Güncel

Cinayet Sanığına 90 Yıl 10 Ay Ceza

Cinayet Sanığına 90 Yıl 10 Ay Ceza

Bitlis'te Aşiret Kavgasında 5 Kişi Ölmüş, 15 Kişi de Yaralanmıştı.

24.12.2010 01:00

CİNAYET SANIĞI KARADAĞ'A 90 YIL 10 AY CEZA

BİNGÖL'ün Solhan İlçesi'nde 5 kişinin ölümü, 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan aşiret kavgasında karar çıktı. Güvenlik gerekçesiyle Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve daha önceki kararı Yargıtay tarafından bozulan davanın bugünkü karar duruşmasında, tek tutuklu sanık Mahmut Karadağ toplam 90 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 15.10'de başlayan 20'nci duruşmaya tutuklu sanık Mahmut Karadağ ile tutuksuz sanıklar Behçet ve Nihat Karadağ ile Bedirhan, Ekrem ve Zeki Mollaoğulları katıldı. Sanık Mahmut Karadağ'ın haksız yere tutuklu bulunduğunu iddia ettiği duruşmada tutuksuz sanıklardan Behçet ve Nihat Karadağ kardeşler savunma haklarının kısıtlandığını ileri sürerek ek süre istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Karadağ kardeşlere mahkemece atanan avukatları ile görüşmesi için duruşmaya 1 saat ara verdi. Ara sonrası sanıkların son sözlerini dinleyen mahkeme, kısa bir aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Mahmut Karadağ hakkında 5 kişiyi öldürme, 7 kişiyi yaralama ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından toplam 90 yıl 10 ay hapis ve hak mahrumiyeti cezası verdi. Heyet, tutuksuz sanıklardan Nihat Karadağ'ı, 3 kişiyi yaralamak suçundan 5 yıl, ruhsatsız silah bulundurma suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Oktay Mollaoğulları'na kasten adam yaralamak suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası veren heyet, Baran Mollaoğulları'nı 2 yıl 1 ay, Ahmet Bitmez'i de 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Abdurrahman Bengiz'e 3 ay 10 gün hapis cezası verdi ve cezayı erteledi. Nazım Karadağ ise 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

AK Parti'li Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu diğer 14 sanık hakkında ise beraat karar verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 12 Ekim 2005 tarihinde, Solhan İlçesi Erbakan Caddesi'nde meydana geldi. İki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları öldürülürken, 13 kişi de yaralandı. Olay sonrasında Mahmut Karadağ, oğulları Nihat ve Behçet ile kardeşi Nazım Karadağ'ın yanı sıra aralarında dönemin DYP İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açıldı.

YARGITAY 1'İNCİ DAİRESİ İLK KARARI BOZDU

Güvenlik gerekçesi ile Bingöl yerine Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile ilgili yerel mahkeme, daha önce tutuklu sanıklardan Mahmut Karadağ'ı, Yaşar Çavuşoğlu, Yusuf Bayır, Yemlihan Bayır, Ferhat Mollaoğulları ve Ebuzer Mollaoğulları'nı silahla öldürmek, 4 kişiyi de silahla yaralamak suçundan toplam 85 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.

Tutuklu sanıklardan Nihat Karadağ'a 3 kişiyi yaralamak suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, tutuksuz sanıklardan Oktay Mollaoğulları'na, 'Kasten adam yaralamak' suçundan 7 yıl 6 ay, Baran Mollaoğulları'na 2 yıl 6 ay, Ahmet Bitmez'e 1 yıl 8 ay, Abdurrahman Bengiz ve Nazım Karadağ'a da 3 ay 10'ar gün hapis cezası verdi. Mahkeme, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Behçet Karadağ ile tutuksuz yargılanan zamanın DYP Solhan İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanığın da beraatına hükmetti.

Ancak Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, olayda adı geçen 'X' ve 'Y' kodlu gizli tanıkların açık isimlerinin yazılmadığı gerekçesi ile kararı esastan bozdu ve dava bügün tekrar Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülerek karara bağlandı.

Haber: Hayati YALÇIN/GÜMÜŞHANE, (DHA)

YAZILI HABER

============================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Sanığına 90 Yıl 10 Ay Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement