ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ HASTANE DUVARLARINA ÇİZİLDİ - Son Dakika
Güncel

ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ HASTANE DUVARLARINA ÇİZİLDİ

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde hastanenin çocuk servisi bölümünde duvarlar ve kapılar çizgi film karakterleri ile süslendi.

09.04.2023 14:34  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde hastanenin çocuk servisi bölümünde duvarlar ve kapılar çizgi film karakterleri ile süslendi.

Kumluca Devlet Hastanesi ve Kumluca İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı proje ile hasta çocuklara moral ve motivasyon olması amacıyla çocuk servisinin duvar ve kapılarına çizgi film karakterleri çizildi. Kumluca Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan resim öğretmeni ve üç öğrenci tarafından önce kara kalem ile duvar ve kapılara çizilen karakterler sonra da yağlı boya ile boyandı.

Kumluca Halk Merkezi görsel sanatlar resim öğretmeni Ahmet Yılmaz, "Önce kurşun kalemle çizimleri yapıyoruz. Karakalem çalışmayla çizimlerini hazırlıyoruz. Çizilerin üzerine renklendirmeyi yapıyoruz. Konsept olarak da çizgi filmin ana karakterini odamızın kapısına çiziyoruz. Kapıda ana karakter var. Odanın içinde de o çizgi film ile bir sahneyi oluşturuyoruz. Duvarda plastik boya kullanıyoruz. Kapılarda da yağlı boyalar kullanıyoruz. Çalışmalarımız 15 gün sürdü" dedi.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Furkan İpek, "Çocukluk yıllarımda Rafadan Tayfa çizgi filmi yoktu ama gençlik yıllarımda büyük bir keyifle izliyordum. Şimdi de resmini duvara çizmek bana büyük bir keyif veriyor" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültesi hazırlık öğrencisi Aleyna Eryılmaz, "Çocuklar için hastaneyi boyuyoruz. Hem benim için güzel bir deneyim oluyor. Hem de çocukları mutlu etmek çok hoşuma gidiyor" dedi.

Hastane Başhekimi Uzman Dr. Fatih Aladağ, "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi'mizdeki hocalarımızın da desteğiyle çocuk servisimizin odalarını bu şekilde temalarla daha neşeli, daha eğlenceli, çocukların hastanemizde vakit geçirdikleri süre içerisinde daha mutlu olmalarını sağlamak amacıyla bir dokunuş yapmaya çalıştık" diye konuştu.

Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Mutlu da şöyle dedi:

"Çocuklarımızın kaldığı serviste onların dikkatini çekmek, rahatlatmak, eğlendirmek amacıyla çizgi film karakterlerini hastane servisimizin odalarına yansıttık. Resim kursumuzdaki öğrencilerimiz kursiyerlerimiz ve öğretmenimiz koordinesinde bu çalışmayı tamamladık. İnşallah o çocuklar geldiğinde mutlu olurlar ümidimiz odur." (DHA)

ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ HASTANE DUVARLARINA ÇİZİLDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇİZGİ FİLM KARAKTERLERİ HASTANE DUVARLARINA ÇİZİLDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement